5.3 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

“GENUL ACUZATIV” premiera luni la Teatrul Regina Maria. Vezi programul lunii martie

Teatrul Regina Maria are deosebita plăcere de a anunța premiera spectacolului GENUL ACUZATIV, text și regie: Mimi Brănescu, o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite. 

- Publicitate -

Dat fiind faptul că Oradea a reintrat în scenariul galben și se joacă din nou cu 30% din capacitatea sălii de spectacol, GENUL ACUZATIV va avea trei reprezentații consecutive cu titlu de premieră: vineri, 5 martie, sâmbătă, 6 martie și duminică 7 martie, de la ora 18:00, la Sala Mare. Spectatorii care nu reușesc să ajungă la primele trei reprezentații au posibilitatea să vadă spectacolul duminică, 28 martie, de la ora 18:00, la Sala Mare.

După moartea soțului ei, Marina pornește hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați de-a lungul timpului. Istericale, deziceri, răbufniri, secrete dureroase se dezlănțuie furtunos și întorc totul pe dos. Nimic nu e uitat și iertat. Orice greșeală se consemnează și penalizează. 

Situațiile create și dialogurile dinamice sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie. 

Mimi Brănescu este actor, dramaturg, scenarist și regizor de teatru, recunoscut în egală măsură pentru fiecare activitate artistică pe care și-a asumat-o. Este, de asemenea, creatorul serialului de comedie românesc „Las Fierbinți”. Cu spectacolul GENUL ACUZATIV îl regăsim în dublă ipostază: cea de dramaturg și cea de regizor de teatru, o dedublare artistică, la care se adaugă negreșit și perspectiva actoricească, care perfecționează actul de creație, oferindu-i posibilitatea să privească spectacolul din unghiuri diverse și complementare.

Scenografia spectacolului este semnată de Oana Cernea, care se află la prima colaborare cu regizorul Mimi Brănescu, iar light design-ul și muzica originală îi aparțin lui Șerban Ionescu.  

Din distribuție fac parte actorii: Denisa Irina Vlad (Lena), Gabriela Codrea (Marina), Ioana Dragoș Gajdo (Cati), Adela Lazăr (Tania), Sorin Ionescu (Anghel), Richard Balint (Ionel) și Pavel Sârghi (Marius).

Cu fiecare personaj, scotocești mai adânc în tine. Uneori tulburi ape adânci, aparent liniștite. Asta face Marina. Marina, care e o rană cu coaja ruptă, niciodată vindecabilă. Nu știu din ce cotloane ale sufletului lui sau ale omenirii a scos-o Mimi, dar și acum sunt perplexă de mirare! Admir fiecare personaj, fiecare vorbă, de parcă ar fi copiii mei premianți la Olimpiadele de peste hotare!
Mimi Brănescu mi-a oferit o excursie cu plata nu în rate, ci în emoții, pe o platformă de foraj în largul oceanului! Păi, de câte ori în viață primești o ofertă din asta?!
  – Gabriela Codrea (Marina)

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului miercuri, joi și vineri între orele 14:00 – 19:00 sau sâmbătă și duminică între orele 16:00 – 19:00. Puteți achiziționa bilete și cu o oră înainte spectacol sau online pe www.eventim.ro.

Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să ne contactați fie la numărul de telefon 0359 452 324, fie la adresa de e-mail [email protected].

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,465FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI