Ediția a III-a a concursului „TEATRUL MEU DE PĂPUŞI”

59

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi se aniversează în fiecare an în data de 21 martie, iar Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește din nou de sărbătoare. Micii spectatori sunt îndemnați să devină ei înşişi scenografi, regizori şi actori, în cadrul celei de-a treia ediții a concursului „Teatrul meu de păpuşi”, care se va desfășura duminică, 18 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani sunt invitaţi să facă parte, pentru o zi, din echipa celor care dau viață păpușilor prezente în spectacolele Trupei Arcadia. Înainte de porni în expediția artistică pregătită pentru ei, doritorii trebuie doar să dea frâu liber imaginației pentru a-și confecţiona propriile păpuşi pe care vor trebui să le agreneze într-o scenetă de maxim 5 minute. Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane.

Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje. Juriul va fi  format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura ingeniozităţii și a efortului creator. Înscrierile la concurs se fac completând următorul formular online (formularul se va putea accesa și de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs):

Însoțitorii participanților sunt invitați să se bucure de momentele artistice în limita locurilor din sala Arcadia, iar costul intrării este de 5 lei/persoană.

La fel ca anul trecut, artiștii teatrului vor susține ateliere prin care îi vor ajuta pe micii partcipanți să se pregătească pentru concurs. Primul atelier este dedicat construcției de păpuși și se va desfășura în 5 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia și va fi susţinut de către un scenograf și un pictor al Teatrului Regina Maria, iar al doilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 6 martie, de la ora 17, la Sala Arcadia și va fi susţinut de actorii Trupei Arcadia. Înscrierea la ateliere se face completând următorul formular online (formularul se va putea accesa și de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs): , iar taxa de participare la un atelier este de 10 lei/persoană. Data limită de înscriere este 2 martie.

Atenție, participarea la ateliere nu este o condiție obligatorie pentru participarea la concurs.

Locurile sunt limitate, aşa că vă îndemnăm să vă înscrieţi cât de repede posibil. Data limită de înscriere la concurs este 14 martie, iar la ateliere vă puteți înscrie chiar și la fața locului, numai că vă sfătuim să nu amânați prea mult, deoarece sunt doar 20 de locuri/atelier. Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să urmăriți pagina de facebook a Trupei Arcadia.

REGULAMENTUL CONCURSULUI „TEATRUL MEU DE PĂPUŞI”
 • Data: DUMINICĂ, 18 MARTIE 2018, ORA 17
 • Locul: SALA ARCADIA
 • Vârsta participanților: 6 -12 ani
 • Data limită: 14 martie
 • Participanții vor prezenta scenete de maximum 5 minute,folosind păpuși confecționate de ei
 • Momentele pot fi prezentate individual sau în echipe (clase de elevi) – maxim 10 pers / grup
 • Scenetele pot fi: – momente preluate din basme ori povești

– poezii, fabule, cântece, creații proprii

 • Condiție obigatorie: PĂPUŞILE/ELEMENTELE FOLOSITE SĂ FIE CONSTRUITE DE PARTICIPANŢI (cu ajutorul adulților)
 • Recomandăm folosirea următoarelor obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice transformate în personaje.
 • Jurizarea va fi asigurată de către actorii păpușari ai Trupei Arcadia
 • Locuri limitate: 20 de momente artistice
 • Intrarea se face pe baza înscrierii, completând formularul online pe care îl veți găsi în evenimentul creat pe facebook special pentru concurs
 • Însoțitorii participanților sunt invitați să se bucure de momentele artistice în limita locurilor din sala Arcadia, iar costul intrării este de 5 lei/persoană. 

Cei care doresc să se pregătească pentru concurs se pot înscrie la cele două ateliere unde pot învăța câteva tehnici direct de la maeștri:

 • 5 martie, ora 17, la Sala Arcadia – atelier de construcţie păpuşi – susţinut de către un scenograf, un pictor ai Teatrului Regina Maria și actori ai Trupei Arcadia
 • 6 martie, ora 17, la Sala Arcadia – atelier de mânuire păpuşi – susţinut de către actori ai Trupei Arcadia
 • Înscrierea la ateliere se realizează completând formularul online pe care îl veți găsi în evenimentul creat pe facebook special pentru concurs

 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.