Două spectacole ale Trupei Iosif Vulcan selectate la Festivalul Național de Teatru

43
 

Teatrul Regina Maria are deosebita plăcere de a anunța că va participa la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru cu două spectacole ale Trupei Iosif Vulcan: „Trei femei înalte”, de Edward Albee, regia Diana Păcurar și „Moștenirea norocului”, de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor.

Selecția a fost realizată ediția aceasta de către criticii Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza, care au ales 38 de spectacole din țară, ce s-au încadrat în conceptul: „Creația. Recreația. Re-creația”, care subsumează și secțiunile FNT.

Spectacolul „Trei femei înalte” se regăsește în secțiunea Creația.Feminin, o sub-secțiune dedicată creației regizorelor, „un desant artistic fără precedent în istoria scenei autohtone” (Claudiu Groza), iar „Moștenirea norocului” în secțiunea Recreația, care „încearcă să surprindă un portret al lumii în tușe parodice, comice, chiar cu umor negru, dar nu în cheie facilă, ci ca un fel de reacție a noastră prin zâmbet la vremurile bizare pe care le trăim” (Claudiu Groza).

Festivalului Național de Teatru se va desfășura în perioada 6-14 noiembrie 2021,  în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie și, pe lângă cele 38 de spectacole din țară, în programul său se vor regăsi și instalații performative, instalații vizuale, producții din străinătate și evenimente conexe, dar și o secțiune comemorativă dedicată artistului și președintelui UNITER Ion Caramitru. 

Felicitări teatrului orădean și echipelor care au dat viață celor două spectacole!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.