3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Ajunul Crăciunului vine anul acesta cu o veste tristă pentru teatrul bihorean: Mult îndrăgita actriță Suzana Macovei s-a stins din viață

Ajunul Crăciunului vine anul acesta cu o veste foarte tristă pentru teatrul orădean: un alt actor a părăsit scena pentru a-și ocupa locul printre aștri. Mult îndrăgita actriță Suzana Macovei s-a stins din viață.

- Publicitate -

Suzana Macovei s-a născut în 16 septembrie 1962, la Bacău. A absolvit Facultatea de Teatru din Târgu-Mureş, promoția 1989, la clasa profesorului Constantin Doljan. A jucat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, pe cea a Teatrului Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, a colaborat cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, dar începând cu anul 2004 își închină cu dăruire talentul teatrului orădean până în 2012, moment în care, din cauza unor probleme de sănătate, hotărăște să se retragă și se întoarce în orașul natal, rămânând mereu cu sufletul și gândul la marea ei pasiune: teatrul.

A fost un om extraordinar, un partener de scenă generos și o actriță iubită de către colegi și de public. Talentul său a inspirat, iar ca mărturie stau rolurile memorabile pe care le-a dăruit teatrului, dintre care amintim: „Clitemnestra” în ELECTRA după Sofocle şi Euripide, regia artistică Mihai Măniuțiu, „Stevens” avocatul apărării, în NOAPTEA DE 16 IANUARIE de Ayn Rand, regia artistică Alexander Hausvater, „Doamna Page” în NEVESTELE VESELE DIN WINDSOR după William Shakespeare, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, „Zinida” în CEL CARE PRIMEȘTE PALME de Leonid Andreev, regia artistică Alexander Hausvater, „Domnişoara Cucu”, în STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, „Polina Andreevna”, în PESCĂRUȘUL de A.P. Cehov, regia artistică Linas Marijus Zaikauskas, „Contesa”, în ROMEO ȘI JULIETA de William Shakespeare, regia artistică Bogdan Hușanu, „Hesther Salomon”, în EQUUS, de Peter Shaffer, regia artistică Szabó K. István. În 1993 a câștigat premiul de interpretare feminină, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru I.L. Caragiale, Bucureşti, pentru rolul Signora Cavalle din DECAMERONUL de Alexander Hausvater, regia Iulian Vişa.

Drum lin spre ceruri și sincere condoleanțe familiei!

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI