Trofeul Bodola a ajuns la Alesd!

870
Kósa Tünde Alexandra și Ficut Csaba
Kósa Tünde Alexandra și Ficut Csaba
 

Pentru prima dată în cei zece ani în care se acordă, „Trofeul Iuliu Bodola” a fost înmânat unei fotbaliste din Bihor. Trofeul Bodola a fost înfințat acum zece ani, la inițiativa UDMR Bihor.

Trofeul este o distincție care recompensează eforturile sportivei si care se acordă anual unui jucător talentat de fotbal de etnie maghiară din județul Bihor.

In acest an juriului format din antrenorul emerit, Emeric Jenei, antrenorul Muzsnay Zsolt și Petru Boros, secretarul AJF Bihor pentru prima oară a acordat trofeul unei fotbaliste. Aleasă a fost Kósa Tünde Alexandra de la clubul United Bihor din Alesd, care activează în Liga a II-a.

“Clubul nostru anunță cu mândrie că jucătoarea Kósa Tünde Alexandra (Szandi) a fost premiată cu Trofeul Iuliu Bodola, care se acordă anual unui jucător talentat de fotbal de etnie maghiară din județul Bihor. Este o distincție care recompensează eforturile sportivei, dar și a familiei United, care a ajuns un punct de referință pentru fotbalul feminin bihorean pe care-l reprezintă de 7 ani la nivelul ligii secunde”, a precizat pentru AlesdOnline, Ficut Csaba presedintele și antrenorul clubului.

Kósa Tünde Alexandra este născută în 16 octombrie 2001 la Salonta, este legitimată din 2017 la echipa de fotbal United Bihor. Alexandra pe lănga fotbal a mai practicat, karate, obtinănd mai mult medalii la campionatele mondiale, europene și nationale de junioare. Jucătorul ei preferat fiind Lionel Messi, și echipa FC Barcelona.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul UDMR Bihor, organizaţie care acordă acest premiul anual pentru cel mai bun fotbalist de etnie maghiară din Bihor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.