Şoc pentru fotbalul bihorean! Echipa Luceafărul Oradea a fost mutată de partonul gorjean Nicolae Sarcină la Turnu Severin

283

După cum se ştie omul de afaceri ,care a cumpărat clubul Luceafărul Oradea în urmă cu doi ani, a mai avut o echipă în proprietate anul trecut în Liga a II-a, pe Energeticianul, formaţie care însă a retrogradat din eşalonul secund şi care a jucat meciurile de acasă la Petroşani.

Aşa după cum mulţi iubitori ai fotbalului din Bihor se temeau, Sarcină a luat decizia de a înlocui echipa retrogradată cu Lucaefărul, care însă a fost mutată, cu patru zile înainte de începerea noii ediţii a ligii secunde, la Severin.

Concret, mutarea a fost posibilă după regulament, prin retragerea din Liga a II-a a Luceafărului. Astfel, prima sub linia de retrogradare din sezonul precedent, Energeticianul a rămas în eşalonul secund.

Pentru Energeticianul, care îşi va schimba numele în Viitorul Tg. Jiu, vor evolua însă jucătorii din lotul Luceafărului, care vor fi conduşi de acelaşi staff tehnic, format din Cristian Lupuţ, Ciprian Dianu şi Ioan Pap Deac.

Dacă la început echipa va juca meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, ulterior această formaţie va fi mutată la Tg. Jiu, oraşul lui Nicolae Sarcină, unde va evolua pe stadionul nou construit, care urmează să fie inaugurat.

Judeţul Bihor rămâne, astfel, după mai bine de 20 de ani, fără echipă în eşalonul secund al fotbalului românesc, în Liga a III-a urmând a avea însă două reprezentante, pe Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.