Rezultate pe măsură pentru Clubul Sportiv Basti Box Salonta

101

La sfârșit de an, Clubul Sportiv Basti Box Salonta are o activitate foarte intensă, dar cu rezultate bune, după cum a declarat președintele Sebastian Silaghi.

Astfel, în data de 4 decembrie, la Ștei, salontanii au fost implicați la competiția care a făcut ca după 26 de ani  bată din nou gongul în cadrul Cupei Moș Nicolae. Gala a fost sprijinită de Primăria orașului Ștei, iar echipele participante au fost din localitățile Dobrești, Holod, Salonta, Oradea, dar și echipa gazdă, din Ștei, condusă de antrenorul Gheorghe Nica.

Apoi, în perioada 6 – 9 decembrie, pugiliștii de la Basti Box au luat parte la un turneu deanvergură ce a avut loc în Ucraina, în orașul Ivano Frankivsk, unde au fost prezenți sportivi din 6 țări, Moldova, Belarus, Cehia, Lituania, România și țara gazdă, Ucraina.

În total au participat 296 de sportivi, care au trecut proba cântarului, iar delegația română a participat cu trei sportivi. Aceștia s-au clasat pe podium după cum urmează: Ciprian Gogan a cucerit medalia de aur la categoria 30 kg, iar Bogdan Cioară și Adrian Ruge, la 59 kg, și-auadjudecat medaliile de bronz.

La întrecerile din Ucraina, cei trei sportivi salontani au fost conduși de antrenorul Sebastian Silaghi și oficialul Ion Fugaru, arbitru A.I.B.A. cu o stea.

Tot atunci, Timișoara a găzduit Cupa Revoluției, un turneu internațional care s-a desfășurat în perioada 7 – 8 decembrie și deunde pugiliştii salontani sau întors tot cu 3 medalii.

Ionuț Cotrău, în cadrul categoriei 69 kg, a cucerit argintul, iar Alex Cantor, în limitele categoriei 59 kg, și Robert Conțani, la 63 kg, au intrat în posesia medaliilor de bronz.

La Timișoara, sportivii de la Basti Box au fostconduși de antrenorii Ioan Forian și Kallo Sandor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.