REVENIRE SPECTACULOASĂ DUPĂ PAUZĂ CRIȘUL ALEȘD – CS.BIHORUL BEIUȘ 4-1 (0-1) La juniori 3-3

662
CRIȘUL ALEȘD – CS.BIHORUL BEIUȘ
Foto © AlesdOnline

STADION: CRIȘUL
SPECTATORI CCA. 100
AU MARCAT: ȚAP(49), LASZLO(78), TODOR( 86), OLAR(89 // MARIA 6
C. G.: GYURI, BUDA,OLAR,//MIHOC,POPA, ȚIRBAN, MARIA, LAZA DENIS
ARBITRII: GULER BOGDAN, ANDOR MARIUS, URS GHEORGHE
Obs .AJF. BUZ HORIA
CRIȘUL ALEȘD: Groza, Țap, Gavriluț , Mândrilă , Horvath, Opre, (86 Crăciune), Gyuri, Laszlo, Todor, Mălaiu, (74 Olar), Buda (74 Pascar) Antrenor : Ciprian Fogarași

CS: BIHORUL BEIUȘ: Laza Darius, Sârb, Mihoc, Stan, Laza Darius, Dan, (86 Bălăceanu), Dume, (67 Szekereș), Popa, Maria, (87 Ușvat), Țirban, Tipea Antrenor Popa Alin

La finalul meciului, Ciprian Fogarași, antrenorul gazdelor a mulțumit proniei cerești pentru victorie. A fost un gest care justifica importanța acestei victorii , pentru moralul său și al jucătorilor. Poziția în clasament la sfârșitul turului , l-a determinat să alcătuiască o nouă echipă, capabilă să scoată echipa Crișul din zona retrogradării și să-o mențină în liga a IV-a. Astfel, noua echipă a Crișului Aleșd, este alcătuită din mulți tineri dornici de afirmare, alături de câțiva jucători cu experiență: Groze, Mândrilă, Țap, Olar. După rezultat încercarea de reînnoire a lotului, se pare reușită, deși s-a observat în timpul desfășurării jocului lipsa de coeziune și relații de joc, necesitând antrenamente cu acest obiectiv. Derularea meciului a dovedit însă dorința jucătorilor de a convinge de potențialul lor fizic și tehnic pe care îl dețin, precum și dorința de a îndeplini cu echipa obiectivele propuse. O victorie de bun augur, care a contribuit esențial la psihicul jucătorilor necesar pentru următoarele meciuri. Desfășurarea jocului a avut , după cum era firesc în această conjunctură, momente diferite.. În prima repriză tracul jucătorilor echipei gazde a permis oaspeților să deschidă repede scorul prin Maria(6), care printr-o acțiune personală pătrunde nestingherit în careu și înscrie plasat. 0 – 1. Gazdele au resimțit șocul golului , nereușind să creeze probleme în atac, oaspeților. E adevărat că nici beiușenii nu sau impus în joc, manifestând o stare de mulțumire, încercând să mențină rezultatul. O primă repriză anostă de slab nivel tehnic și spectacular.

La pauză jucătorii echipei gazdă au primit o „săpuneală” care i-au „resuscitat” dovedind o altă capacitate de mobilizare și determinare, creând faze de joc cursive, cu pătrunderi și finalizări, „îngenunchind” echipa oaspe, cu un scor pe care nimeni nu-l anticipa. În minutul 49 Țap readuce speranța gazdelor prin golul egalării, când reia cu latul în poartă o centrare trimisă în careu de Gyuri. 1- 1. Ocaziile la poarta oaspeților se înmulțesc, prin Todor(59, ( cel mai bun de pe teren), care din 5 m. singur cu portarul trimite pe lângă. Îl imită Horvath (63), care trece de apărătorii oaspeților, pătrunde în careu dar portarul iese și îl blochează. Singura ocazie mai importantă a oaspeților a fost opera lui Szekereș, când ajunge în fața porții dar Groze iese și reține. Golul doi al gazdelor , care aduce bucurie și speranțe în teren și tribune, este opera lui Laszlo (78) care printr-un șut expediat de la cca. 25 m. sub bară, aduce gazdele în avantaj . 2-1. Urmează o decădere de neexplicat a oaspeților de care profită gazdele și înscriu încă de două ori, prin Todor(86), care primește o pasă la întâlnire în careul oaspeților pe care o plasează în colțul lung și 3-1. Același jucător(89), după o cursă solitară pe partea stângă, centrează în fața porții, iar Olar venit în viteză o reia imparabil în poartă, stabilind scorul final 4 – 1.

O victorie meritată, care dă speranță echipei din Aleșd pentru jocurile viitoare. Succes!

Nicu Răcuciu

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.