Prima înfrângere pentru CAO 1910 Oradea în noua ediţie de campionat

81

Etapa din acest weekend din cadrul campionatului Ligii a III-a la fotbal a adus şi prima înfrângere pentru jucătorii de la CAO 1910 Oradea. Deşi au evoluat acasă, aceştia au fost învinşi de cei de la SCM Zalău, cu scorul de 5-2.

Orădenii au început extrem de timorat partida, permiţând oaspeţilor să deschidă scorul destul de repede, încă din minutul 2, prin Dan Berci, care a înscris din şase metri, în urma unei lovituri de colţ.

Din păcate nici după primirea golului, elevii antrenorului Florin Fărcaş nu au prea avut reacţii, mai mult, pe finalul primei reprize, jucătorii formaţiei din Zalău au mai înscris o dată, în minutul 39, printr-un şut în diagonală, de la circa 30 de metri, a lui Cosmin Meşter.

În repriza a doua în schimb, CAO a început mult mai bine, chiar a reuşit să reducă din handicap, la cinci minute de la reluare, prin atacantul Marius Hosu. Acelaşi jucător putea egala peste doar un minut, când a rămas singur cu portarul, dar nu a reuşit să-l învingă pe acesta.

Apoi, Lezeu a ratat o bună oportunitate din careu. De asemenea, Daniel Stan a avut o bună ocazie, în minutul 57, când a trimis cu capul puţin pe lângă bară.

Cum ocaziile se răzbună, în loc să fie 2-2, scorul a devenit 1-3, în minutul 61, când zălăuanii au înscris pe contraatac, prin Sergiu Jurj, care a marcat cu un şut pe jos, din careu, la colţul lung.

Chiar şi aşa, orădenii nu s-au resemnat, au continuat să spere şi, după ce Chitaş a trimis mingea în transversală, dintr-o lovitură liberă, în minutul 77, elevii antrenorului Florin Fărcaş au marcat pentru 2-3, după o reluare din şase metri a lui Alexenadru Lezeu, în minutul 79.

Jocul a continuat să fie frumos, deschis, cu multe ocazii, dar CAO, deşi a alergat după egalare, a mai fost surprinsă de două ori pe contraatac, chiar în final. Mai întâi, în minutul 89, Mihai Doroftei a înscris pentru 2-4, în timp ce în ultimul minut al prelungirilor, 90+4, după o centrare de pe dreapta, Cosmin Letan, vrând să respingă a trimis, cu capul, în proprie poartă. S-a terminat 2-5, iar CAO coboară acum o poziţie în clasament, de pe locul 2 pe 3, la trei puncte în urma liderului Minaur Baia Mare.

Declaraţie Florin Fărcaş

„A fost un joc în care noi am început foarte timoraţi, cu lipsă de încredere şi personalitate. Am început, putem spune, de la 0-1, după ce am luat un gol în minutul 2, pe greşeli elementare şi foarte simple. A fost o primă repriză destul de bunicică a Zalăului, a doua repriză am echilibrat noi jocul, am pus stăpânire pe joc, am ieşit, am riscat, dar sigur că din momentul ieşirii noastre şi a faptului că am riscat, ne-au surprins pe contraatac, dar tot pe anumite greşeli defensive. Dar, acesta este fotbalul, vin şi momentele acestea, pentru că ştiam că o să vină, pentru că, aşa după cum am mai spus, noi suntem o echipă în formare şi în dezvoltare”.

CAO 1910 Oradea – SCM Zalău 2-5 (0-2)
Au marcat:Marius Hosu (min. 50), Alexandru Lezeu (min. 79) / Dan Berci (min. 2), Cosmin Meșter (min. 39), Sergiu Jurj (min. 61), Mihai Doroftei (min. 89), Cosmin Letan (min. 90+4 autogol)
CAO:Barabaș – Cr. Copil (min. 29 G. Cherman), C. Letan – ctp., D. Stan, L. Ioviță – R. Gunie, R. Ardelean (min. 70 Gheorghiță)– D. Marina (min. 29 Al. Lezeu), C. Roșu (min. 70 Fl. Porumb), Fl. Chitaș – M. Hosu (min. 81 Cîrjan). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe
SCM Zalău:A. Pop – D. Berci, R. Dulap, M. Onicaș, A. Șumlea – Al. Mare (min. 90+1 Al. Jula), V. Calugher, C. Meșter (min. 76 R. Stanciu) – R. Logon (min. 76 Doroftei), Sg. Jurj (min. 90+1 Sg. Negruț), Sg. Pop (min. 56 R. Gorovei). Antrenori: George Zima şi Alexandru Pop
Arbitri:Szabolcs Kovacs (Carei) – Daniel Lar (Baia Mare) şi Daniel Humiță (Armeniș – Caraș Severin)
Observatori FRF: Iulian Szekely (Cluj-Napoca), Ioan Papp (Carei)

În etapa viitoare, CAO 1910 Oradea va juca în deplasare, dar tot cu o echipă din judeţul Sălaj, Sportul Şimleu Silvaniei, sâmbătă, 9 octombrie.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.