Pavle Reljic se alătură echipeide baschet CSM CSU Oradea.

82
Pavle Reljic
Pavle Reljic
 

Pavle Reljic se alătură echipei de baschet CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Serbia, stabilit în Timișoara, a făcut parte din lotul roș-albaștrilor în sezonul 2018/19, devenind camion al României. El se va antrena alături de echipa orădeană începând de miercuri.

Înalt de 1.94 metri, cântărind 80 kilograme, Reljic evoluează în principal la poziția 2. El este un bun purtător de minge, astfel încât a fost utilizat de-a lungul timpului și la poziția 1. De-a lungul carierei, jucătorul amintit a evoluat în Serbia, Liga Adriatică, Bosnia-Herțegovina și România.

În țara nostră, anterior angajamentului cu CSM CSU, Reljic a evoluat pentru două echipe din Timișoara. În sezonul 2018/19, el a bifat cinci apariții în Liga Națională, având medii de 2.4 puncte și 1.4 recuperări în zece minute. De asemenea, rolul său a fost foarte important în antrenament, ridicând nivelul de competitivitate al acestora.

Activitatea lui Pavle la nivel de seniori a demarat în vara anului 2010, alături de Mega Vizura (actuala Mega Bemax), la vârsta de 17 ani. El a petrecut patru sezoane alături de formația amintită.

În vara anului 2014, Reljic a semnat cu Timba Timișoara, echipă alături de care a petrecut jumătate de sezon. A jucat 16 meciuri în Liga Națională, cu medii statistice de 12.8 puncte, 3.4 recuperări și 2.6 pase decisive pentru 10.8 la eficiență. A 2-a jumătate a sezonului 2014/15 a petrecut-o alături de FMP Belgrad, în Serbia.

Reljic s-a întors în România în sezonul 2015/16, când a bifat o altă scurtă perioadă în LNBM. De această dată a jucat pentru BC Timișoara (actuala SCM), bifând zece prezențe cu medii statistice de 6.2 puncte, 2.2 recuperări și 1.1 pase decisive pentru 6.4 la eficiență. El a terminat sezonul 2015/16 alături de Mladost, în Serbia. Ulterior a jucat pentru Spars Sarajevo, în sezonul competițional 2016/17.

Reljic a revenit în LNBM, tot alături de Timba Timișoara, jucând 20 meciuri în ediția 2017/18. A avut medii statistice de 16.0 puncte, 3.6 recuperări și 3.3 pase decisive pentru 15.3 la eficiență. Din noiembrie 2018, el face parte din lotul lui CSM CSU Oradea.

Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.