Oradea – aport decisiv la calificarea României la turneul final al Campionatului European de polo under 19

104
Cu șapte jucători orădeni în componență, reprezentativa de polo under 19 a României a reușit să câştige Grupa D preliminară a Campionatului European, care s-a desfăşurat în week-end la Baku, în  Azerbaidjan, obţinând, astfel, calificarea pentru turneul final, care va avea loc la Alphen, în Olanda, în luna septembrie.
De precizat faptul că echipa României a avut evoluţii remarcabile în turneul preliminar de la Baku, unde a reuşit să se impună în toate cele trei meciuri disputate.
După ce în prima partidă, tinerii tricolori au dispus de Elveţia cu scorul de 20-5, în etapa a doua, ei s-au impus la fel de categoric în faţa Republicii Moldova, scor 22-9.
În fine, în ultima etapă, echipa naţionala pregătită de antrenorii Edward Andrei şi Florin Turcu, a dispus de echipa gazdă, Azerbaidjan, cu 15-7.
Astfel, echipa României a câştigat clar Grupa D, cu 9 puncte, urmată fiind de Azerbaidjan, cu 6 puncte, Republica Moldova, 3 puncte şi Elveţia, fără nici un punct.
În acest fel, România și Azerbaidjan s-au calificat pentru turneul final al CE din Olanda.
Cei şapte jucători orădeni care au făcut parte din lotul echipei naționale sunt: Remeş, Kováts şi I. Szabo (CSM Digi), Gavriş, Drăghici, A. Alexandrescu şi Dobre (de la CS Crişul).
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.