MEMORIALUL „NOSZ ZOLTAN”

528
MEMORIALUL „NOSZ ZOLTAN” (1)-800x416
 

În organizarea HC 2003 Aleșd, cu sprijinul Primăriei a d-lor Todoca Ioan și Kajanto Pal, primar și viceprimar, a Asociației județene de handbal, d-l Mercea Pavel, sâmbătă 9 iunie în sala sporturilor din Aleșd s-a organizat cea de-a IV-a ediție a memorialului dedicat fostului mare handbalist și profesor Nosz Zoltan. Meritele sale ca de altfel a multor oameni de seamă, sunt recunoscute post – mortem și nu în timpul vieții, când ar trebui să se bucure de munca și succesele obținute.

Prof. Nosz Zoltan s-a remarcat prin pasiunea și „încăpățânarea” sa, calități cu care a reușit să facă performanță în handbal atât la nivel școlar cât și cu echipă de seniori. În cadrul olimpiadelor școlare a reprezentat județul Bihor în fazele superioare ale întrecerilor, iar cu echipa de seniori a activat în divizia A. Aceste performanțe sunt cu atât mai importante , cu cât într-un oraș mic aria de selecție este redusă, iar despre import de jucători nici nu a fost vorba. Prin competițiile la care a participat a dus prestigiul orașului Aleșd în țară, pe care l-a transformat într-un centru important al handbalului bihorean.

La actuala ediție a memorialului au onorat invitația în onoarea celui dispărut: echipele din Berettouufalui MSE, din Ungaria și Extrem din Baia Mare, care alături de echipa gazdă HC. 2003 Aleșd, au realizat un frumos turneu amical. După o perioadă de încălzire, s-a ținut un moment de reculegere. Turneul având statut de amical, meciurile au fost antrenante , jucătorii etalând calitățile sportive de care dispun, oferind meciuri atractive și spectaculoase.

Arbitrii care au oficiat la acest turneu: Ciprian Foltic – Pipa Cristian; Koșa Adrian – Suciu Alin. Rezultate: HC 2003 Aleșd – MSE Ungaria 32 – 23; HC 2003 Aleșd – Extrem Baia Mare – 22-31; Extrem Baia Mare – MSE – 30 – 23 Clasament: Extrem Baia Mare, HC 2003 Aleșd, MSE Ungaria. Au fost acordate diplome și trofee, pentru toți participanții.

Titluri acordate: Golgheter: Szabo Robert MSE, Cel mai bun portar. Filip Gabriel Extrem Baia Mare; Cel mai complet jucător: Finteușan Rareș – Extrem; Cel mai tehnic jucător: Pataki levente – HC 2003 Aleșd. Echipa HC 2003 Aleșd: Portari. Bodea Iohnatan, Murășan-Letai Roland, jucători de câmp: Dan Adrian, Trif Rareș, Ruje Dragoș, Nosz Tamaș, Szilagyi Crisztian, Szekely Alex, Pataki Levente, Ciuclea Darius, Lazea Costel, Debreczeni Gergo, Floruță Laurențiu, Titiș Mihai, Corman Lucian ,Sava Alexandru: Antrenori: Nosz Levente și Szabo Laszlo.

Amintim gestul fostului jucător al echipei din Aleșd, Kovacs Laszlo, în prezent, profesor antrenor în Ungaria, care a donat echipei din Aleșd două mingi de handbal.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.