Georgel Bobiș, de la CS Tengo Salonta a devenit vicecampion mondial

183
Sportivul bihorean Georgel Bobiș, de la CS Tengo Salonta a devenit vicecampion mondial, în proba de simplu, la întrecerile de futnet (tenis cu piciorul) din Cehia, de la Brno. După ce l-a învins în semifinale pe sud-coreeanul Shin Baek, cu 2-0, în ultimul act, duminică, Bobiș a dat din nou peste tradiționalul său adversar, cehul Ondrej Vit, în fața căruia a trebuit să se recunoască învins de această dată și să se mulțumească cu medalia de argint.
Cehul și-a luat astfel revanșa față de înfrângerea din grupe, de la Brno, dar mai ales față de înfrângerea suferită în fața lui Bobiș, la exact același scor simetric, 2-0 (11-8, 11-8) în finala Campionatului European de anul trecut, din Slovacia.
La dublu, România a jucat pentru medaliile de bronz, cedând însă în faţa Elveţiei, scor 2-0, deşi tânărul Darius Nagy a jucat excelent în acest meci. Alături de el au mai făcut parte din echipă Georgel Bobiş şi Vasile Sorean jr.
În proba de triplu, competiţia a fost deosebit de acerbă, tricolorii pierzând în grupa principala în faţa Cehiei şi Ungariei şi ajungând doar pe tabloul 5-8, încheind Mondialele pe locul şase..
Un alt success al delegaţiei române a fost cooptarea lui Sorin Bogdan, managerul Asociaţiei Futnet România, în conducerea UNIF, federaţia internaţională care coordonează acest sport deosebit de popular şi în România.
De Florin Mihalca
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.