23.1 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

George Tătar: „La noi trebuie să fie sărbătoare, miercuri!”

Fotbaliştii de la FC Bihor vor disputa miercuri de la ora 17:30, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cel mai important joc al anului pentru ei, jocul care le poate aduce promovarea în Liga a II-a. Astfel, în meciul retur al finalei barajului, orădenii vor primi replica timişenilor de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, după ce în tur, sâmbătă, la Ghiroda jocul a fost egal, 2-2.

Astfel, publicul spectator bihorean este aşteptat să umple tribunele stadionului orădean şi să încurajeze frenetic favoriţii.

În perspectiva acestei dispute, conducerea clubului FC Bihor a organizat marţi dimineaţă la Stadionul „Iuliu Bodola” o conferinţă de presă, la care au participat: preşedintele George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi antrenorul secund Dorin Mihuţ.

Precizări referitoare la meciul din tur

Înainte de a se discuta despre jocul de miercuri, preşedintele George Tătar şi antrenorul principal Florin Farcaş au făcut anumite precizări legate şi de jocul din tur de sâmbătă.
„Războiul psihologic şi presiunea pe care încearcă să o pună cei de la Ghiroda, de fapt, ascunde foarte mari probleme de organizare pe care ei le au. În primul rând mă refer la locurile pe care ni le-au oferit pentru suporteri, care au fost de fapt locuri în picioare, apoi, noi oficialii nu am avut loc. Eu când am ajuns nu am avut loc. Pe lângă asta, am stat lângă cei de la galeria de la Ghiroda. Nu e o problemă, la toate echipele din Liga a III-a am stat în mijlocul suporterilor echipelor adverse, acesta-i nivelul. Dar, când crainicul meciului, care de fapt este antrenorul de la Copii şi Juniori de la ei, începe să incite suporterii de minutul 1, cred că este foarte grav. Sigur că lucrurile au degenerat, pentru că antrenorii noştri şi jucătorii au fost bruscaţi pe teren şi la vestiare. Am fost înjuraţi cu toţii. Ei nu au avut stewarzi. Nouă ni-se cer câte 50 – 100 de stewarzi la toate meciurile, dar nu e o problemă, pentru că noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi asta îmi doresc să fim un model şi un exemplu de organizare, dar unde erau stewarzii lor? De asemenea, team-managerul lor, care este suspendat, a intrat şi el şi a bruscat antrenorul şi jucătorii. Acestea sunt, de fapt, faptele. Dar, sigur că nu mă miră absolut deloc, având în vedere că dacă daţi o simplă căutare pe Google o să vedeţi ce este acolo la Ghiroda. Au mari probleme şi nu sunt vorbe, sunt decizii care s-au luat asupra acestei echipe. Deci, ei asta au încercat să facă înainte de primul minut, să pună presiune suplimentară pe noi”, a afirmat preşedintele FC Bihor, Geoge Tătar.

Iritat şi el de declaraţiile din ultimele zile, antrenorul Florin Farcaş, a dorit să facă anumite precizări referitoare la partida din deplasare, de la Ghiroda.

„Venim după un joc destul de greu din punct de vedere organizatoric de la Ghiroda, un joc în care, după analiza făcută de mine, după aplicaţia după care lucrăm noi, precum lucrează toate echipele de Liga I şi Liga a II-a, constat că jocul cu Ghiroda a avut o cu totul şi cu totul altă faţă, spre deosebire de ceea ce declară cei de la Ghiroda şi, sigur că o fac cu un scop, acela de a crea o presiune pe echipa mea, pe jucătorii mei, ştiind că aveam o echipă de jucători tineri, ştiind că avem o echipă de jucători care nu au o experienţă atât de bogată, ca şi jucătorii de la Ghiroda, şi atunci au încercat prin diferite moduri să ne destabilizeze sau să creeze un val de lipsă de încredere şi de responsabilităţi în tot ceea ce facem. Dar, după cum s-a putut vedea, nu cred că echipa mea nu a fost o echipă care să se exprime din punct de vedere fotbalistic aşa cum trebuie să evolueze într-un joc de deplasare, nu cred că noi nu ne-am ridicat la valoarea unui joc de baraj, ţinând cont că acest joc a fost dominat de noi în proporţie de, putem spune, 66%, vorbim de un procentaj de posesie. Am fost echipa care am construit şi am dus de 28 de ori mingea în careul adversarilor, am fost echipa care am avut 14 şuturi pe poartă, comparativ cu 4 ale adversarilor, am fost echipa care am dat de 18 ori spre poartă, comparativ cu 5 ale adversarilor, am fost echipa care am avut 206 pase, comparativ cu 91 ale adversarilor. Cred că spun cam tot în ceea ce a însemnat jocul de la Ghiroda. Sigur că ne-am fi dorit să câştigăm. Antrenez o echipă cu jucători din punct de vedere tehnic, nu am o echipă care să se bazeze pe agresivitate şi pe lupta corp la corp cu adversarul, suntem o echipă de posesie, o echipă care construim, o echipă care ne place să intrăm în jocul adversarilor, în jumătatea adversă şi sigur că de aici pleacă elementele şi momentele de joc pe care noi le creăm, acţiuni individuale în suprafaţa careului de 16 metri. Cred că dacă stăm să analizăm jocul, am avut încă un penalty clar şi am avut ocazii clare de gol, cu o echipă care în prima repriză a intrat de două ori în careul de 16 metri al nostru. Sigur că datoria mea e să fac ca echipa mea să joace, dar nu mi-se pare normal ca din minutul 1 să creezi o presiune fantastică pe jucători, tocmai pentru că ştiau că suntem o echipă tânără şi o echipă care produce fotbal. La vârsta mea, am antrenat şi eu la Liga a II-a şi la Liga a III-a destul de mult, dar ceea ce am văzut la Ghiroda, lăsaţi-mă să spun că numai în Kosovo mai vezi aşa ceva. Probabil aşa au încercat ei să ne intimideze, să mergem la vestiar, să vină un oficial să mă prindă de gât… nu mi-se pare normal”, a spus antrenorul principal al FC Bihor, Forin Farcaş.

Jocurile de baraj sunt cu miză

„Sunt îngrijorat de ce s-a întâmplat şi de ce a declarat antrenorul lor, dar noi aveam aplicaţia după care lucrează şi echipele din primele ligi şi avem statistica. Sigur că şi noi ne-am fi dorit să câştigăm, dar nu e uşor, pentru că jocurile de baraj sunt cu miză. Sigur, au şi ei în componenţă jucători cu vastă experienţă la nivel de Liga I şi Liga a II-a, dar, într-un joc de baraj se pot întâmpla multe. Sigur că frustrarea este mare, pentru că am avut două penalty-uri. Ce, să le spun jucătorilor să nu aibă contact în careu? Asta le cer, pentru că jucători de un anumit profil ne-am adus, ca prin calităţile pe care le au să creeze superiorităţi şi să facem diferenţa prin calităţile respective”, a mai afirmat tehnicianul principal al echipei orădene.

Primul care s-a referit la partida retur, de meircuri, a fost antrenorul secund Dorin Mihuţ, care s-a arătat destul de optimist.
„Eu zic că miercuri echipa FC Bihor este pregătită să facă pasul în Liga a II-a. Aşteptăm toţi suporterii să fie alături de noi, să umple stadionul şi să ne bucurăm după joc împreună. Nu este uşor, pentru că venim după un an foarte greu, în care nu am pierdut niciun meci, să nu uităm aceasta, cu o echipă foartă tânără. Dar, încă o dată spun, suntem pregătiţi ca miercuri să aducem bucurie suporterilor noştri. De asta ne-am apucat de fotbal. Eu zic că la sfârşitul jocului va fi toată lumea fericită”, a afirmat Dorin Mihuţ.

Despre cum îşi motivează jucătorii, în pofida mai multor probleme de efectiv, pentru jocul de miercuri, a vorbit şi antrenorul principal Florin Farcaş.
„Încerc pe cât posibil să îi fac pe jucători să nu citească presa, să ne focusăm numai pe joc, pentru că noi avem nevoie de o minte limpede, avem nevoie de claritate, avem nevoie de calitate. Ba, mai mult, avem şi probleme medicale după acest joc, probleme mari, pentru că cei de la Ghiroda au jucat până la limita regulamentului. Astfel, trebuie să îi aduc să facă abstracţie şi să nu se gândească la ce s-a întâmplat acolo, să ne gândim doar la joc, la evoluţia noastră, să avem o prestaţie cât mai bună, ca să putem să câştigăm. Încercăm să găsim până la ora jocului o formulă care să ne aducă promovarea, dar avem patru jucători titulari cu probleme destul de mari. Sperăm ca doi – trei să îi putem readuce în angrenajul echipei, doi dintre ei fac infiltraţii, dar pentru că şi dorinţa lor este mare, sper să poată juca.
Vreau să vă soun că noi o să încercăm să facem tot ce depinde de noi, pentru ca echipa asta să promoveze, pentru că merită să promoveze, la ce an am avut, merită copii să promoveze. Suntem o echipă tânără şi jucătorii trebuie susţinuţi, pentru că e momentul lor”, a conchis antrenorul principal al roş-albaştrilor.

Cu siguranţă nu va juca în partida de miercuri fundaşul stânga Alexandru Stoian, care are din nou probleme cu ligamentele. Cu probleme medicale mai sunt: Sergiu Ciocan, Florin Chitaş, Călin Jurj şi Sergiu Jurj.

În pofida declaraţiilor războinice ale adversarilor, preşedintele George Tătar este convins că miercuri suporterii echipei orădene se vor bucura de promovarea echipei favorite.
„Ei şi-au pregătit ambele jocuri să facă presiune, dar noi suntem foarte pozitivi şi miercuri va fi sărbătoare în Oradea. Noi le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi, chiar dacă au avut condiţiile care le-au avut la Ghiroda, dar la noi trebuie să fie sărbătoare miercuri. Am primit o veste fantastică şi ieri legată de stadion. Suntem pe ultimii metri cu stadionul, la sfârşitul lunii iunie, început de iulie, se va da Hotărârea de Guvern, adică noi avem lucruri bune şi pozitive pe care le transmitem, dar, sigur că trebuia să facem anumite precizări, pentru că ei asta încearcă să pună presiune pe echipa noastră şi pe arbitri, aceasta este strategia lor. Dar, la noi trebuie să fie o sărbătoare, îi aşteptăm pe suporteri să vină să umple stadionul şi apoi să sărbătorim cu echipa, şi astfel să vadă şi ei ce înseamnă o echipă de fotbal, ce înseamnă FC Bihor”, a menționat în încheieire președintele clubului, George Tătar.

Biletele de intrare + Arbitrii

În ceea ce privește biletele puse în vânzare pentru acest joc, din cele 3 570, marți, la ora 15, erau vândute 2 636, astfel mai rămas 934 bilete disponibile. Ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, la poarta stadionului miercuri, când se vor deschide porțile, la ora 15:30, vor mai rămâne maxim 200 de bilete disponibile.

Între timp, Federația Română de Fotbal a anunțat și brigada de arbitri la jocul de miercuri de la ora 17:30, FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Aceasta va fi formată din Horațiu Mircea Feșnic din Cluj-Napoca (arbitru FIFA) la centru, Alexandru Cerei, de asemenea din Cluj Napoca, și Mihai Marius Marica din Bistrița, la cele două tușe.
Arbitru de rezervă a fost ddesemnat Sorin Vădana tot din Cluj Napoca, observator pentru arbitri, Cristian Nica din Pitești, iar delegat de joc Aurel Ionescu din București.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI