Formația Luceafărul Oradea este aproape și matematic salvată de la retrogradare, după ce miercuri a reușit să obțină o victorie în deplasare, scor 1-0, la București, pe terenul celor de la Metaloglobus.

Unicul gol al întâlnirii l-a marcat rezerva Pavel Nemeș, jucător care a intrat în repriza a doua și care a înscris în minutul 76.

Pentru Luceafărul, aceasta este cea de-a treia victorie din deplasare din acest sezon, după succesele de la Arad, cu UTA și Ghermănești, cu Sportul Snagov.

Meciul de miercuri de la București, cu Metaloglobus, a fost unul lipsit de spectaculozitate, cu puține ocazii, însă bihorenii au reușit să fie mai pragmatici și să înscrie atunci când li s-au ivit ocazia. Echipa antrenată de Cristian Lupuț are, astfel, meritul de a fi produs prima înfrângere pe teren propriu din acest an formației antrenate de Laszlo Balint, echipă care venea după trei succese consecutive.

După această victorie, Luceafărul Oradea a totalizat 46 de puncte și a urcat până pe locul al 8-lea al clasamentului.

Tehnicianul Cristian Lupuț a aliniat următoarea formulă de echipă: I. Rus – Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja – C-tin. Roşu (min. 76 Ciul), Chiorean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (min. 69 Nemeş) – Vas. Pop (min. 59 Bebey) şi Luduşan.

Alte rezultate din etapa a 35-a a Ligii a II-a la fotbal: Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgovişte 0-2CS Baloteşti – Energeticianul 1-4, Sportul Snagov – ASU Politehnica Timişoara 2-0 șiFarul Constanţa – Daco-Getica Bucureşti 0-0.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua pe teren propriu, în compania constănțenilor de la Farul, sâmbătă, 18 mai, cu începere de la ora 13.