Egal în derby-ul judeţului la fotbal: CAO – Lotus 1-1 

64

Jucătorii formaţiei CAO 1910 Oradea au încheiat sâmbătă sezonul regular din Liga a III-a cu derby-ul judeţului Bihor, pe care l-au susţinut pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în faţa celor de la Lotus Băile Felix.

 

După un joc aprig disputat, partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce şi la pauză s-a consemnat tot egalitate, 0-0.

Partida a început bine pentru CAO, care a avut două ocazii în minutele 6 şi 7, prin Chitaş şi Sergiu Jurj, dar apoi cei de la Lotus au echilibrat disputa şi, mai mult, ei au fost cei care au avut cele mai periculoase ocazii până la pauză. Tamas Paublusztig, Blăgea de două ori, dar şi Pintea s-au remarcat de la vizitatori, dar în pauză s-a intrat cu 0-0.

În repriza a doua nu au mai fost chiar atât de multe ocazii, însă au venit şi golurile. Mai întâi, CAO a reuşit să deschidă scorul, prin Mihai Ion, în minutul 66. Acesta a reluat cu capul în poartă, după o centrare venită de pe dreapta de la Răzvan Gunie.

Fostul jucător al formaţiei CAO, Patrick Blăgea, a continuat să fie periculos din loviturile libere şi, după ce în minutul 79, a trimis periculos, dar puţin pe lângă bară, în prelungiri, în minutul 90+2, a transformat perfect o lovitură liberă de la 23 de metri, executată perpendicular pe poartă. Meciul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, ambele echipe acumulând câte un punct în clasament.

„A fost într-adevăr un derby local, cu două echipe care şi-au dorit de la bun început victoria. Sigur că, în asemenea jocuri, o execuţie sau două pot face diferenţa, iar asta s-a văzut. A fost mai întâi o execuţie a noastră, după o lovitură liberă, gol cu capul, apoi a venit execuţia lor din prelungiri. A fost un joc frumos, antrenant, spectaculos, dar şi încrâncenat. Rezultatul sigur că nu ne mulţumeşte pe noi, dar, pe de altă parte, e bine, pentru că aşa creştem cu meciuri din acestea încrâncenate şi cu miză şi presiune pe rezultat”, a declarat, după joc, antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş.

După acest egal, orădenii au încheiat sezonul regular pe locul 2, cu 39 de puncte, la trei lungimi în spatele liderului Minaur Baia Mare.

În partida de sâmbătă însă, antrenorul Florin Fărcaş a trebuit să improvizeze în linia de fund, după ce trei dintre titularii din defensivă au fost indisponibili pentru acest joc. De asemenea, şi Mihai Ion a evoluat pe un post nou, în partea dreaptă din linia mediană.

CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 1-1 (0-0)

Au marcat: Mihai Ion (min. 66) / Patrick Blăgea (min. 90+2)

CAO: Barabaş – Gunie, M. Kovacs, D. Stan, Lupşe – R. Ardelean (min. 55 Ad. Popa), Cîrjan (min. 55 D. Marina) – M. Ion (min. 85 A. Gheorhiţă), Cherman, Chitaş – ctp. (min. 90 Chiş-Toie) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Fărcaş

Lotus: Beke – Paublusztig, Pintea, Oros, Arsene – Cr. Copil, M. Popa – ctp., P. Blăgea, Sg. Ciocan (min. 58 C. Sîrbu) – Fl. Pop şi Şt. Meşter. Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Zsolt Kopriva (Carei) şi Krisztian Toth (Petreşti – jud. Satu Mare).

Pentru play-off s-au calificat echipele: Minaur Baia Mare (cu 42 de puncte), CAO 1910 Oradea (cu 39 puncte), Someşul Dej (cu 35 puncte) şi Lotus Băile Felix (cu 29 puncte).

În prima etapă din play-off, sâmbătă, 2 aprilie, CAO va juca acasă cu Someşul Dej, iar Lotus Băile Felix pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. Meciurile vor debuta de la ora 17.

 

Urmărește-ne și pe Google News