Edi Grosu, victorie în etapa a III-a a Turului României

75
Eduard Michael Grosu
Eduard Michael Grosu

Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat ieri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. După un traseu de peste 190 km, Edi Grosu și-a menținut poziția de lider în clasamentul general și a ocupat primul loc pe podiumul de la Sf.Ana. 

Astfel, câștigătorii celei de-a treia etape din Turul României sunt:

1. Eduard Michael Grosu – Naționala României 

2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)

 3. BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors)

După această etapă, Edi Grosu și-a menținut tricoul galben, pentru poziția de lider în clasamentul general, și a obținut șitricoul albastru, pentru cel mai bun roman din competiție. NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors) îmbracă tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, precum și tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător. Tricoul alb, acordat celui mai bun rutier sub 23 de ani, a mers la BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid).

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea: 1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid) 3. FILUTAS Viktor (Giotti Victoria – Savini Due) 

Pe locurile 5, respective 6, se regăsesc și românii Emil Dima (Giotti Victoria – Savini Due) și Serghei Țvetcov  (Naționala României). 

Primele cinci poziții în clasamentul pe echipe sunt ocupate după cum urmează: 1. Bike Aid 2. Giotti Victoria – Savini Due 3. CCC Development Team 4. Vino Astana Motors 5. Echipa Națională a României 

Primii 3 sprinteri după etapa a III-a sunt: 1. NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors) 2. OVSYANNIKOV Alexandr (Vino Astana Motors) 3. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)

În ceea ce privește clasamentul tinerilor sub 23 de ani, primele trei poziții sunt ocupate de: 1. BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid) 2. KRAWCZYK Szymon (CCC Development Team)3. PĘKALA Piotr (CCC Development Team)

Competiția continuă astăzi12 septembrie, cu cea de-a patra etapă derulată pe ruta Cârțișoara – Curtea de Argeș. Astfel, cea de-a patra etapă din Turul României va traversaTransfăgărășanul, motiv pentru care drumul va fi închis astăzi pentru public, până la ora 17:00. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei. 

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România. 

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.