Echipa națională de polo a României s-a impus în jocul din etapa a II-a a Grupei A din preliminariile Ligii Mondiale

92
Cu un aport deosebit din partea jucătorilor de la CSM Digi Oradea, echipa națională de polo a României s-a impus în jocul din etapa a II-a a Grupei A din preliminariile Ligii Mondiale.
Reprezentativa țării noastre, antrenată de sârbul Dejan Stanojevic, a întâlnit la bazinul din Complexul Olimpic de la Izvorani, echipa Slovaciei, pe care a învins-o cu scorul de 12-10.
Pe sferturi s-a consemnat: 5-3, 3-2, 3-2 și 1-3.
După cum o arată și scorurile din sferturi, jocul a fost controlat de tricolori, aceștia impunându-se în primele trei secvențe de joc, pentru a se desprinde la patru lungimi. Slovacii au replicat pe parcursul ultimelor opt minute, atunci când ecartul s-a înjumătățit.
Jucătorii de la CSM Digi, Tibi Negrean și Mihnea Gheorghe au marcat de câte patru ori, iar Andrei Prioteasa a înscris un gol. Astfel, după cum notează și site-ul oficial al clubului CSM Oradea, poloiștii vicecampioanei au înscris 75% din golurile echipei naționale în această partidă. Ceilalți marcatori au fost Cosmin Radu, cu 2 goluri și Alexandru Ghiban, cu 1 gol.
Pentru echipa României au mai jucat de la CSM Digi și Mihnea Chioveanu și Bogdan Remeș.
Ca urmare a acestui succes, echipa României are 3 puncte după două etape și se situează pe locul al II-lea, la egalitate de puncte cu Slovacia. Pe prima poziție se află Serbia, cu 6 puncte, iar ultimul loc este ocupat de Germania, fără niciun punct.
Florin Mihalca
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.