Echipa de handbal CSM Oradea se reunește miercuri, ora 17, la sala de conferințe a Hotelului Continental din Oradea

127
Handbal Aleșd

Echipa de handbal CSM Oradea se reunește miercuri, ora 17, la sala de conferințe a Hotelului Continental din Oradea. Formația antrenată de către George Tăutu, aflat la cel de-al 2-lea sezon consecutiv în funcția de antrenor principal al echipei, va începe pregătirile pentru stagiunea 2019/20.

În noul sezon competițional, alături de principalul Tăutu, echipa orădeană va avea un antrenor secund. Acesta este Cristian Gherman. El a activat ultima dată în Franța. Între sarcinile sale la CSM Oradea este munca cu juniorii care vor fi integrați în programul echipei.

Antrenorul George Tăutu a precizat următoarele referitor la noul sezon competițional:

“Ne dorim să punem bazele unei echipe care în viitorul apropiat să promoveze în Liga Națională. Lotul este tânăr, curpinzând mulți jucători sub 25 ani. Ne dorim ca în noul sezon aceștia să acumuleze experiență la nivel de seniori. Totodată, dorim să punem bazele pentru o echipă de Liga Națională. Ne dorim ca juniorii I din noul sezon să progreseze în continuare, asffel încât să avem cât mai mulți localnici în lotul echipei de seniori.

Referitor la rezultat, în sezonul competițional 2019/20, ca obiectiv, ne dorim să ne clasăm pe locurile 1-3 în grupa din care vom face parte.”

Noul sezon competițional este programat să demareze pe data de 15 septembrie. Până la această oră programul nu a fost stabilit. Cert este că sistemul competițional rămâne neschimbat față de sezonul 2018/19 (cuprinde faza regulată, turneu semifinal și turneu final).

Program precompetițional

Joi (01.08), echipa de handbal are programată vizita medicală în cursul dimineții. Apoi, după-amiază, se va desfășura primul antrenament.

În perioada 2-10 august anul curent, echipa se va afla într-un stagiu centralizat de pregătire la Stâna de Vale.

Echipa se va întoarce la Oradea, iar din 12 august va continua pregătirile pe plan local, după care se vor disputa mai multe jocuri test. Programul este următorul:

– 15 august – meci amical la Nyiregyhaza
– 21/23 august – turneu la Sighișoara (participă echipele: CSM Sighișoara, CSM Oradea, CSU Suceava, CSU Craiova)
– 28/29 august – turneu la Cluj-Napoca (participă echipele: U Cluj-Napoca, CSM Oradea, Nyiregyhaza, Szejke Odorhei)
– 6 septembrie – meci amical cu Nyiregyhaza

Transferuri

CSM Oradea a perfectat transferul mai multor jucători în această vară. Iată jucătorii care au venit la echipă:

– Mateiaș Ghiță, handbalist orădean, care revine după o pauză de un an. Ultimul său angajament a fost în Franța.
– Costin Răzvan, sportiv ce vine de la CSM Sighisoara. El este portar.
– Costea George, jucător venit de la CSM Bacau. Acesta este pivot.
– Potera Alexandru, sosește de la CSM Vaslui și este extremă dreapta.
– Oargă Paul este un sportiv transferat de la Minaur Baia Mare. Acesta este pivot.
– Szabo Benjamin sosește de la Minaur Baia Mare, fiind inter.

De asemenea, doi juniori fac pasul către echipa de seniori CSM Oradea în această vară. Este vorba despre Gal Iulian. El face pasul spre seniori, fiind un handbalist de perspectivă, care a confirmat în sezonul trecut. În schimb, Teodorescu Andrei este un junior care sosește de la CSȘ Nr. 2 Baia Mare. El va continua să evolueze la juniori, dar în paralel va fi integrat în echipa de seniori CSM Oradea.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.