21.2 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a câştigat jocul de sâmbătă de pe terenul celor de la SCM U Craiova

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a câştigat jocul de sâmbătă de pe terenul celor de la SCM U Craiova cu scorul de 80-78, după primul meci din Grupa Roșie a Ligii Naționale, care a avut un final dramatic. Giordan Watson a marcat coșul victorie în penultima secundă şi a adus o victorie importantă pentru bihoreni.

Defensiva bihorenilor a fost la un nivel scăzut pe tot parcursul primei secvențe, motiv pentru care situația pe tabela de marcaj a fost detrimentală pe tot parcursul acestei perioade. Craiova a beneficiat de un nivel suplimentar de forță în spațoiul de trei secunde, prin intermediul noului venit, Koreniuk. De altfel, Zekovic a avut probleme cu greșelile personale din acest motiv. Scorul la prima pauză a fost de 24-18.

CSM-ul a alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite în sfertul al 2-lea. Apărarea în spațiul de trei secunde a fost problematică. Totodată, jocul ofensiv al Craiovei a pus de mai multe ori în mare dificultate trupa orădeană. Antrenorul Achim a ales să se apere cu Mihai Gavrilă în spațiul de trei secunde, însă acesta a fost sancționat cu patru greșeli personale în timp limitat de joc. Craiova a terminat repriza cu 65% la aruncările de două puncte, menținându-se în avantaj, scor 45-43.

Ciprian Blejan

Repriza secondă a început modest pentru roș-albaștri. Aceștia au avut probleme la finalizare, fiind multe situații de aruncare deschisă irosite. Formația gazdă s-a desprins la opt puncte în  minutul 26 al partidei, moment în care antrenorul Achim a cerut timp de odihnă. După reluare, CSM CSU Oradea a izbutit un parțial de 15-0 cu care a trecut la conducere. Oltenii au marcat ultimul coș al secvenței, unul de pe semicerc pentru a strânge la 60-64.

Koreniuk a înscris primele două coșuri ale sfertului decisiv, egalând situația pe tabela de marcaj. În replică, Ginyard a găsit ținta de la semidistanță, iar Watson și Nicolescu de pe semicerc. Gazdele au fost sancționate cu fault tehnic pentru proteste. În replică, Troupe a găsit ținta de la distanță și Fraseniuc a strâns la un singur punct de la linia de pedeapsă cu cinci minute înainte de final. Craiova a preluat conducerea imediat după reluarea jocului. Liberele lui Valeika au readus Oradea în avantaj. Zekovic a desprins Oradea la patru puncte, însă debutantul Koreniuk a înscris de două ori de sub coș pentru a egala la 78 cu 25 secunde înainte de final, moment în care Cristian Achim a solicitat ultimul timp de odihnă. Watson a marcat un coș de două puncte în ultima secundă de atac, cu 0.4 secunde rămase de jucat, moment în care gazdele au cerut timp de odihnă.

Muhamed Pasalic a totalizat 14 puncte, Kris Richard a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, Arturas Valeika a încheiat cu 13 puncte, 8 recuperări, Giordan Watson a bifat 12 puncte6 recuperări, 5 pase decisive.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 10-5 la general și urcă pe locul 3 în clasament.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI