CSM Oradea a obținut calificarea în turul al 2-lea preliminar din LEN Champions League

83
CSM Oradea polo

CSM Oradea a obținut calificarea în turul al 2-lea preliminar din LEN Champions League. Formația antrenată de Dorin Costrăș și-a asigurat prezența în faza a 2-a prin victorie repurtată asupra lui Galatasaray Istanbul în ultima zi a turneului desfășurat la Sabac (Serbia). Rezultatul final a fost de 13-5. Pe reprize: 2-1, 4-3, 3-0, 4-1.

După un start mai dificil, cu numeroase imprecizii, mai ales la finalizare, CSM Oradea a trecut în control. Prima repriză s-a terminat cu scorul de 2-1, după care incisivitatea bihorenilor a oferit multiple situații clare de finalizare, inclusiv penalty-uri. Scorul la jumătatea partidei a fost de 6-4.

Repriza a 2-a a consemnat desprinderea decisivă. Defensiva orădenilor a funcționat mult mai bine, iar în atac CSM-ul a punctat de trei ori, fiecare gol fiind marcat din acțiune. La intrarea în ultima secvență scorul era de 9-4.

Vlad Georgescu a înscris patru goluri în această partidă. Roland Szabo și Ramiro Georgescu au punctat de câte două ori, iar Alex Popoviciu, Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi, Vlad Dragomirescu și Ferenc Czenk au înscris câte un gol pentru CSM Oradea. În replică, Marko Krstic a punctat de trei ori pentru reprezentanta Turciei.

Celelalte rezultate obținute de CSM Oradea la turneul din Serbia:

vs Apollon Smyrnis, scor 7-6
vs Steaua Roșie Belgrad, scor 6-7
vs Dynamo Moscova, scor 8-9
vs VK Sabac, scor 8-10

Așadar, cu două victorii din cinci partide disputate, CSM Oradea s-a clasat pe locul al 4-lea, ultimul ce asigură prezența în turul al 2-lea preliminar din LEN Champions League – ediția 2019/20. Bihorenii au fost devansați de Steaua Roșie Belgrad, VK Sabac și Dynamo Moscova, iar în urma CSM-ului au fost Apollon Smyrnis și Galatasaray Istanbul.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.