CSM Digi s-a impus cu 18-8 în primul joc cu Sportul Studențesc Corona

135

Poloiștii de la CSM Digi Oradea s-au impus la o diferență de zece goluri, cu scorul de 18-8, în primul joc pe care l-au susținut cu Sportul Studențesc Corona, vineri, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, în cadrul etapei a V-a a Superligii Naționale. Elevii antrenorului Kadar Kalman au dominat clar jocul.
Poloiștii de la CSM Digi Oradea s-au impus clar, la o diferență de zece goluri, vineri seara, în prima partidă cu Sportul Studențesc Corona, din cadrul etapei a V-a a Superligii Naționale.
Partida, care s-a desfășurat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, s-a încheiat cu scorul de 18-8 pentru elevii antrenorului Kadar Kalman, care au ajuns astfel la cea de-a noua victorie, din tot atâtea posibile în actuala ediție de campionat și a urcat, cel puțin până la jocurile Stelei, cu Dinamo, pe primul loc al clasamentului.
Meciul a început bine pentru orădeni, care și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 6-2. Apoi, în sfertul secund s-au înscris doar trei goluri, două ale gazdelor și unul al studenților de la Corona, astfel că în pauza mare s-a intrat cu avantajul de cinci goluri ale CSM-ului, scor 8-3.
Ultimele două sferturi au adus, iar, o serie de goluri, însă vicecampioana a fost „vioara întâi”, marcând de câte cinci ori, astfel că după 5-2 în secvența a III-a, în ultima pauză rezultatul a fost 13-5. Ultimele opt minute au adus opt goluri, cinci ale gazdelor și trei pentru oaspeți, iar în acest fel jocul s-a încheiat cu scorul de 18-8 pentru CSM Digi, cea care obține, astfel, o victorie clară în prima confruntare din acest derby al etapei.
Cele mai multe goluri le-au reușit Tiberiu Negrean și Andrei Prioteasa, câte 4, în timp ce Mihnea Gheorghe, Nicolae Diaconu și Istvan Szabo au înscris de câte două ori. Câte un gol au marcat pentru CSM Digi: Mihnea Chioveanu, Maximilian Costa, Andrei Crețu și Viktor Kovats.
De la oaspeți s-au remarcat Vlad Georgescu, autor a 3 goluri și Nicolae Oanță, cu 2 reușite.
Meciul al doilea dintre CSM Digi Oradea și Sportul Studențesc Corona are loc sâmbătă, de la ora 12, tot la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.
Cealaltă formație orădeană din Superliga Națională de polo, CS Crișul va juca în etapa a V-a, sâmbătă, de la ora 18 și duminică, de la ora 10, la Bazinul Delfinul din Arad, în compania formației locale AMEFA. Tot sâmbătă și duminică joacă și Steaua cu Dinamo.

 

Florin Mihalca

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.