CSM CSU Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în Basketball Champions League – ediția 2019/20

60

Conducerea clubului a semnat și transmis formularul de înscriere în competiție, acesta fiind transmis către Federația Română de Baschet, de unde – după ce a fost semnat și ștampilat de forul la care clubul orădean este afiliat – a fost transmis către birourile Basketball Champions League.

Formația orădeană și-a depus candidatura pentru un loc în competiția principală organizată sub egida FIBA din postură de campioană în exercițiu a României. Roș-albaștrii s-au înscris pentru a 3-a oară în patru ediții de la startul Basketball Champions League.

Reamintim că în sezonul 2016/17, CSM CSU Oradea a avansat în faza grupelor, disputând patru jocuri în tururile preliminare, respectiv 14 partide în sezonul regulat. Roș-albaștrii au obținut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup, stagiunea amintită cuprinzând 20 meciuri oficiale pe plan internațional pentru echipa orădeană. De altfel, sezonul 2016/17 a consemnat cea mai îndelungată experiență continentală pentru baschetul orădean.

În sezonul 2018/19, CSM CSU Oradea nu a reușit să se califice în grupele Basketball Champions League, fiind învinsă în primul tur preliminar de Karhu Basket, campioana Finlandei. Roș-albaștrii au continuat apoi aventura continentală în FIBA Europe Cup, competiție europeană inferioară.