CSM CSU Oradea și-a depus candidatura pentru un loc în Basketball Champions League – ediția 2019/20

52

Conducerea clubului a semnat și transmis formularul de înscriere în competiție, acesta fiind transmis către Federația Română de Baschet, de unde – după ce a fost semnat și ștampilat de forul la care clubul orădean este afiliat – a fost transmis către birourile Basketball Champions League.

Formația orădeană și-a depus candidatura pentru un loc în competiția principală organizată sub egida FIBA din postură de campioană în exercițiu a României. Roș-albaștrii s-au înscris pentru a 3-a oară în patru ediții de la startul Basketball Champions League.

Reamintim că în sezonul 2016/17, CSM CSU Oradea a avansat în faza grupelor, disputând patru jocuri în tururile preliminare, respectiv 14 partide în sezonul regulat. Roș-albaștrii au obținut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup, stagiunea amintită cuprinzând 20 meciuri oficiale pe plan internațional pentru echipa orădeană. De altfel, sezonul 2016/17 a consemnat cea mai îndelungată experiență continentală pentru baschetul orădean.

În sezonul 2018/19, CSM CSU Oradea nu a reușit să se califice în grupele Basketball Champions League, fiind învinsă în primul tur preliminar de Karhu Basket, campioana Finlandei. Roș-albaștrii au continuat apoi aventura continentală în FIBA Europe Cup, competiție europeană inferioară.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.