CSM CSU Oradea se duelează cu Fribourg Olympic Basket, în etapa a 3-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup

60
baschet cms Oradea-8

CSM CSU Oradea se duelează cu Fribourg Olympic Basket, în etapa a 3-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Meciul are loc miercuri, în Elveția.

Formația antrenată de Cristian Achim are 2-0 la general și este liderul la zi al Grupei D. Formația elveniană are 1-1, dar vine după un succes obșinut în condiții extreme, după ce a pierdut doi jucători în timpul meciului de la Sibiu.

Ambele echipe au avut o săptămână foarte reușită. Oradea a repurtat două victorii în deplasare. După succesul repurtat în Turcia, pe terenul lui Bahcesehir, CSM-ul a triumfat la Pitești în Liga Națională, după o prestație solidă. Fribourg a câștigat la rândul ei în competiția internă, având o serie activă de trei victorii în toate competițiile.

Se anunță o provocare fizică deosebită. Fribourg are calitate atletică, preferă un joc ritmat și apelează la un nivel ridicat de agresivitate pentru a-și alimenta tranziția ofensivă și contraatacul. Pe de altă parte, Oradea este în creștere ca nivel de joc, însă nu trebuie omis faptul că partida din Țara Cantoanelor va fi a 4-a consecutivă în deplasare.

CSM CSU Oradea s-a deplasat în Elveția fără Bobe Nicolescu. El este în continuare indisponibil după accidentarea suferită la spate. Acesta nu a mai jucat din prima etapă a Ligii Naționale. În schimb, delegația orădeană îl cuprinde de această dată pe Enzo Vescan, un junior în vârstă de 17 ani, sportiv ce a participat în această vară la Campionatul European U18 masculin Divizia B, găzduit la Oradea.

De cealaltă parte, Fribourg Olympic a anunțat că Babacar Toure nu va mai juca în acest sezon. Internaționalul senegalez a fost diagnosticat cu ruptură de ligament încrucișat la genunchi ca urmare a accidentării suferite săptămâna trecută la Sibiu. Pe de altă parte, americanul Timothy Derksen, absent în primele două etape din FIBA Europe Cup, a revenit în angrenajul echipei.

Elvețienii au perfectat două tranferuri înaintea acestui meci. Este vorba despre Marco Lehmann și Juwan James. Un fundaș, respectiv un pivot. Rămâne de văzut dacă aceștia vor fi utilizați în partida de meciuri.

Partida demarează la ora 21:00 și poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.