CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu pentru jocul cu BC CSU din localitate

99
CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu pentru jocul cu BC CSU din localitate. Meciul face parte din programul etapei a 4-a în Grupa D a FIBA Europe Cup și are loc miercuri, ora 19:00, fiind transmis în direct la DigiSport și pe canalul YouTube al FIBA.

Va fi al 2-lea duel direct în decurs de 72 ore între aceste formații. CSM-ul s-a impus, la Arena Antonio Alexe, scor 85-73, în partida de duminică, contând pentru etapa a 5-a din Liga Națională de baschet masculin. De asemenea, roș-albaștrii au învins pe CSU Sibiu în confruntarea directă de la Oradea, din FIBA Europe Cup, respectiv în SuperCupa României.

Este, așadar, cel de-al 4-lea duel direct între aceste formații în sezonul competițional actual. Cu toate acestea, este primul meci desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu în actuala stagiune.

CSM CSU Oradea are 3-0 la general și are nevoie de încă un rezultat pozitiv pentru a-și asigura prezența în faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup. În schimb, BC CSU Sibiu are 0-3, fără șanse de calificare. Cu toate acestea, se anunță un meci dificil pentru bihoreni, dat fiind faptul că în general la Sala Transilvania se câștigă foarte greu. De asemenea, este ultima apariție a galben-albaștrilor pe teren propriu în cupele europene, astfel încât aceștia își doresc un rezultat pozitiv.

Delegația orădeană nu îi cuprinde pe componenții echipei naționale. Bobe Nicolescu este în continuare indisponibil din cauza problemelor la spate. În schimb, staff-ul tehnic a decis să-i acorde câteva zile de repaos lui Giordan Watson după meciul de campionat cu Sibiul. Americanul cu cetățenie română nu a avut răgaz de la mijlocul lunii iulie, când a venit în țară și a pus umărul din plin la succesul echipei naționale a României în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Venit de la lot, Watson a intrat direct în programul echipei de club, iar acum s-a decis că jucătorul trebuie să beneficieze de câteva zile de repaos.

În aceste condiții este de așteptat ca Pavle Reljic să bifeze primele minute în acest sezon competițional. Reamintim că în FIBA Europe Cup este permisă folosirea a șapte jucători străini pe o foaie de joc ce cuprinde cinci autohtoni. Astfel, delegația orădeană îl va cuprinde și de această dată pe juniorul Enzo Vescan, vicecampion național U18 și component al echipei național U18 masculin a României.

În celălalt meci al Grupei D, Bahcesehir Koleji primește vizita lui Fribourg Olympic.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.