15.3 C
Aleşd
luni, 20 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin. Formația antrenată de Cristian Achim a surclasat CSO Voluntari, scor 93-66, în Meciul 5, decisiv al semifinalei ce a opus ocupantele locurilor 2 și 3 la încheierea sezonului regulat.

- Publicitate -

Roș-albaștrii au controlat jocul în totalitate. Ei au condus de la un capăt la celălalt și s-au desprins la un maxim de 33 puncte, consemnat în repriza secundă. Jocul orădenilor a funcționat la parametri optimi pe tot parcursul partidei, atât în faza de atac, cât și în cea de apărare. Scorul pe sferturi a fost elocvent în ceea ce privește superioritatea CSM CSU Oradea în partida decisivă a unei serii în care raportul de forțe a oscilat în funcție de locul de desfășurare al meciurilor: 25-16, 25-10, 30-24, respectiv 13-16.

Procentajele la aruncările din acțiune, raportul recuperărilor, paselor decisive și intercepțiilor au lucrat în favoarea gazdelor. De asemenea, Oradea a fost extrem de agresivă în atac și a obținut 30 vizite la linia de pedeapsă, de unde a pus 24 puncte pe tabela de marcaj.

Victoria din Meciul 5 este rodul unui efort colectiv și a contribuției tuturor componenților din rotația de bază. Fiecare și-a adus aportul în ambele faze, iar la finalul jocului au fost șapte jucători cu cel puțin 12 la eficiență, iar șase jucători au marcat cel puțin 11 puncte în această confruntare.

Nijal Pearson a reușit 14 puncte, 4 pase decisive, Toddrick Gotcher a adăugat 14 puncte, Kris Richard, Donatas Tarolis și Cătălin Baciu au terminat cu câte 13 puncte fiecare, iar Lennard Freeman a avut 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. Kwamain Mitchell a replicat cu 10 puncte pentru CSO Voluntari în această confruntare.

Scorul general a fost de 3-2 în favoarea CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii se califică în finala LNBM pentru a 7-a oară.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,528FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI