CSM CSU Oradea a suferit a doua înfrângere pe teren propriu în FIBA Europe Cup

58
CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a suferit a doua înfrângere pe teren propriu în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au cedat, scor 67-87, în confruntarea cu Fribourg Olympic, în ultima etapă din Grupa D. Partida s-a desfășurat miercuri,  la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Barnette, Markovic și Valeika. CSM-ul a deschis jocul foarte bine și s-a desprins la un maxim de 14 lungimi, scor 22-8. Primul act a fost controlat în întregime de orădeni, aceștia conducând cu scorul de 28-18 după zece minute de joc. Continuarea a fost favorabilă echipei elvețiene. Aceasta s-a apărat mult mai bine și a echilibrat jocul apropiindu-se la o singură posesie pe tabela de marcaj. Scorul după 20 minute era de 40-37 în favoarea CSM CSU Oradea.

Repriza secundă a început mai bine pentru elvețieni. Aceștia au restabilit egalitatea la 44, după care au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Jocul ofensivă al orădenilor a fost lipsit de inspirație. Apărarea orădeană nu a avut nicio soluție pe tot parcursul sfertului 3, fiind depășită de fiecare dată. Astfel, Fribourg nu doar că a trecut la conducere, dar s-a și desprins consistent. Scorul cu zece minute înainte de final era de 59-52 în favoarea oaspeților. Jocul echipei gazdă a fost extrem de modest în sfertul decisiv, invers proporțional cu cel al adversarului, dar și cu ceea ce s-a întâmplat în confruntarea tur. Sfertul decisiv a consemnat un parțial de 28-15 în favoarea elvețienilor.

Nikola Markovic a totalizat 16 puncte, Sean Barnette a terminat cu 16 puncte, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Xavier Pollard a reușit 23 puncte, iar Juwann James a terminat cu 18 puncte, 6 recuperări.

CSM CSU Oradea a jucat fără Bobe Nicolescu (accidentat), Aaron Broussard și Dragan Zekovic (menajați).

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a avut 4-2 la general și s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa D din FIBA Europe Cup.

Reamintim că CSM CSU Oradea s-a calificat în faza următoare a FIBA Europe Cup. Astfel, formația bihoreană va mai juca alte șase meciuri în această competiție.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.