CSM CSU Oradea a remizat cu FMP Zeleznik, scor 80-80

54

Meciul de pregătire s-a desfășurat joi, în localitatea de lângă capitala Serbiei. Roș-albaștrii au revenit de la un deficit de 20 puncte în această confruntare, alternând momentele modeste cu unele impresionante, cu precădere în apărare.

Partida a început cu Watson, Richard, Barnette, Markovic și Valeika. Jocul a demarat sub semnul echilibrului, formația gazdă având inițiativa pe tabela de marcaj. Orădenii au avut dificultăți în spațiul de trei secunde pe tot parcursul primei reprize. Acestea au fost dublate de faptul că oamenii mari ai lui FMP au găsit ținta de pe semicerc. Scorul la prima pauză era de 23-14.

Sfertul al 2-lea a consemnat un început mai bun pentru orădeni, dar continuarea a fost extrem de modestă. FMP a beneficiat de un aport excelent din partea unității a 2-a, aceasta având 31 puncte marcate până la pauză. Nivelul de apărare al CSM-ului a fost net inferior celui etalat în partidele anterioare. Broussard a comis trei greșeli personale, iar diferența pe tabela de marcaj a urcat semnificativ. Scorul la jumătatea partidei era de 47-31.

Repriza secondă a început în aceeași formulă în care CSM-ul a deschis jocul. Diferența a urcat la 20 puncte, după care jocul orădenilor s-a schimbat. Nivelul de apărare a fost cu totul diferit, agresivitatea defensivă aducând mari beneficii echipei. Roș-albaștrii au reușit un parțial de 16-4 pentru a se apropia la 57-49, însă FMP a răspuns cu trei reușite consecutive. Richard și Markovic au marcat ultimele puncte ale acestei perioade pentru a strânge la 66-56.

Kris Richard a avut mai multe momente de strălucire pe faza ofensivă, astfel încât Oradea a reușit să reducă din deficit pe tabela de marcaj în condițiile uinui joc defensiv solid. La jumătatea secvenței decisive scorul era de 73-67 în favoarea lui FMP. Ecartul a coborât la trei puncte și orădenii au avut ultima posesie, una de 12.4 secunde pentru a trimite meciul în prelungiri. Antrenorul Achim a cerut timp de odihnă, iar Aaron Broussard a transformat de pe semicerc cu panoul. Gazdele au avut ultima acțiune de 2.3 secunde, însă mingea nu a intrat în coș, iar antrenorii celor două echipe au convenit să nu dispute prelungiri.

Kris Richard a totalizat 26 puncte, 6 intercepții, Sean Barnette a adăugat 22 puncte, iar Nikola Markovic a încheiat cu 12 puncte, 3 intercepții.

Echipa orădeană se întoarce acasă și continuă pregătirile pentru startul oficial al sezonului competițional 2019-2020. În perioada 9-11 septembrie anul curent se va desfășura memorialul Antonio Alexe – ediția a 8-a, cu participarea lui Szolnok Olaj KK și MZT Skopje.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.