CSM CSU Oradea a învins Bahcesehir Koleji, scor 71-66, la Istanbul

54
CSM CSU Oradea a învins Bahcesehir Koleji

CSM CSU Oradea a învins Bahcesehir Koleji, scor 71-66, la Istanbul, în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup, într-un meci care a avut loc miercuri.

 

Partida a început cu Watson, Richard, Barnette, Zekovic și Valeika. Turcii s-au desprins la 10-2 în primele minute de joc, însă roș-albaștrii au reacționat. Dragan Zekovic a marcat opt puncte, incluzând două reușite de pe semicerc. De asemenea, Kris Richard a găsit ținta de la distanță. Bahcesehir s-a menținut în avantaj pe tabela de marcaj, acțiunile lui Trae Golden aducând multe puncte turcilor. Aceștia conduceau cu scorul de 23-17 la prima pauză.

Sfertul al 2-lea a consemnat un joc consistent din partea lui Sean Barnette în faza ofensivă. Antrenorul Achim a intrat în rotație, apelând la serviciile lui Tudor Fometescu și Cătălin Baciu. Ofensiva orădeană a avut mai multe guri de foc, apărarea colectivă aducând anumite beneficii roș-albaștrilor. Ei s-au apropiat la două puncte, scor 38-36, după o nouă reușită de la mare distanță, dar amfitrionii au terminat repriza mai bine, marcând ultimele patru puncte. Scorul după 20 minute era de 42-36.

Repriza secundă a început mai bine pentru Bahcesehir, formație ce s-a desprins la zece lungimi pe fondul lipsei de inspirație în ofensiva bihrenilor. Zekovic a găsit ținta de pe semicerc, iar apărarea CSM-ului s-a intensificat pe parcursul celei de-a 3-a secvențe. Aceasta a ținut Oradea în joc, Watson și Barnette având contribuții la finalizare pentru a strânge la trei puncte. Richard a avut șansa egalării, dar a fost imprecis, iar gazdele au marcat înaintea pauzei pentru a duce scorul la 55-50.

Markovic a înscris primele puncte din sfertul decisiv, după care Barnette a fost oprit pe contraatac cu o intervenție antisportivă. Americanul a strâns la două lungimi în minutul 32 al partidei. Markovic a irosit șansa de a adue CSM-ul în avantaj la prima încercare după care a fost ajutat de un ricoșeu norocos, iar Oradea a trecut pentru prima dată la conducere, scor 56-55, în minutul 33. CSM-ul s-a desprins la două posesii, dar imprecizia de la linia de pedeapsă și-a spus cuvântul, iar Bahcesehir a restabilit egalitatea la 60. Oradea a revenit în avantaj și s-a desprins la două posesii cu reușitele lui Broussard și Markovic. Gazdele au strâns la două puncte, însă Zekovic a punctat de pe semicerc. Turcii nu au renunțat și s-au apropiat la o posesie cu 33 secunde rămase de jucat.

Dragan Zekovic a reușit 16 puncte, Nikola Markovic a contabilizat 14 puncte, iar Giordan Watson a adăugat 12 puncte pentru CSM CSU Oradea. Trae Golden a replicat cu 24 puncte pentru Bahcesehir.

 

Urmărește-ne și pe Google News