0.3 C
Aleşd
marți, 19 martie 2024

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 73-62

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 73-62, în Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin. Partida s-a desfășurat la BT Arena din Cluj-Napoca.

- Publicitate -

Partida a început în formula Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Ambele echipe au avut probleme în atac, miza spunându-și cuvântul în executarea planului de joc. Tudor Fometescu și Cătălin Baciu au ieșit la rampă la finalizare. Echipele s-au succedat de trei ori la conducere și s-au consemnat patru situații de egalitate. Cristian Achim a cerut un timp de odihnă după opt minute, când gazdele s-au desprins la două posesii. Garlon Green a marcat din acțiune, iar Ramone Moore a înscris o liberă, dar Clujul a terminat primul sfert în avantaj, scor 18-15.

Sfertul al 2-lea a început cu dificultăți în ofensivă pentru CSM. Echipa vizitatoare a punctat doar o dată de la linia de pedeapsă în primele trei minute, însă defensiva a foart eficientă. Clujul a rămas în avantaj, având superioritate la recuperare. Ambele echipe au intrat devreme în penalizare până la jumătatea secvenței a 2-a. Valeika a marcat primul coș din acțiune al orădenilor în minutul 5 al acestei perioade. Holt a punctat apoi de pe semicerc, acesta fiind primul coș de trei puncte al roș-albaștrilor. Totuși, Oradea a a ut în continuare mari probleme de pe semicerc. Fometescu a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în minutul 17. Repriza s-a încheiat cu scorul de 29-26 în favoarea echipei gazdă.

Repriza a 2-a a început cu două triple în contul lui Giordan Watson, dar gazdele au replicat prin Tarolis și Richard pentru a rămâne în avantaj pe tabela de marcaj. În plus, Watson a suferit o accidentare, fiind retras pe bancă. El a revenit ulterior pe parchet. Agresivitatea ofensivă a lui Garlon Green i-a adus mai multe vizite la linia de pedeapsă, CSM-ul apropiindu-se din nou la o singură lungime, în minutul 25. Același tandem Tarolis-Richard a răspuns pentru U-BT. După un timp de odihnă, Oradea a găsit soluții în atac, dar nu le-a mai avut în apărare în special la interior. Zekovic a marcat primele sale puncte în ultimul minut al secvenței a 3-a. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu erori în lanț pentru bihoreni, ia U-BT s-a desprins la 57-47.

Gazdele au marcat primul coș din secvența decisivă. Bobe Nicolescu a replicat de la mare distanță, iar Broussard a împărțit două libere și apoi a transformat de la semidistanță. Valeika a fost sancționat cu cea de-a 4-a greșeală personală în minutul 33 al partidei. După un timp de odihnă Tarolis, Edwards și Richard au marcat de la mare distanță pe acțiuni succesive. Diferența a urcat la un nou maxim cu mai puțin de patru minute rămase de disputat. Finalul confruntării nu a adus schimbarea.

Cătălin Baciu a încheiat cu 13 puncte, Aaron Broussard a totalizat 10 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Stephen Holt și Giordan Watson au reușit câte 8 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Donatas Tarolis a reușit 21 puncte, 6 recuperări, Andrija Stipanovic a adăugat 17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive pentru U-BT Cluj.

La meci a participat publicul, formația din Oradea fiind susținută de un grup de suporteri.

Astfel se încheie seria de rezultate pozitive a echipei. CSM CSU Oradea a câștigat 16 meciuri consecutiv în campionat.

Scorul general al finalei este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 are loc vineri, ora 20:00, tot la Cluj-Napoca, fiind transmis în direct la DigiSport, LookSport și pe FRB TV (YouTube).

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,133FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
396CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI