CAO 1910 Oradea s-a impus în meciul de pe teren propriu cu Someșul Dej 

64

Etapa a 7-a, antepenultima, a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal a fost favorabilă echipei CAO 1910 Oradea, care s-a impus în meciul de pe teren propriu cu Someșul Dej, în timp ce contracandidata la locul 2, Lotus Băile Felix a pierdut la Baia Mare. Astfel, cu două etape înainte de finalul play-off-ului, CAO s-a desprins la șase puncte față de Lotus.

 

Sâmbătă, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, CAO a dat peste o nucă tare, Someșul Dej, echipă pe care a învins-o de fiecare dată în acest sezon în precedentele patru întâlniri și care a venit acum cu mare dorință de a schimba tradiția.

Meciul s-a dovedit unul aprig disputat, cu două echipe care și-au dorit, ambele să obțină toate cele trei puncte. Dejenii au început mai bine, dar principalele ocazii de poartă ale primei reprize au aparținut orădenilor. 

După ce Adrian Popa a trimis din voleu de la 14 metri, din poziție centrală, peste poartă, a venit minutul 13, când atacantul Sergiu Jurj a ratat o ocazie monumentală. Angajat în careu de Mark Kovacs, acesta s-a aflat singur cu portarul la opt metri de poartă, dar, incredibil, a trimis pe lângă bară.

În minutul 23, tot Sergiu Jurj a șutat din unghi, dar a respins portarul, pentru ca în minutul 26 să fie consemnat și primul șut spre poarta orădeană apărată de Sebastian Bob, dar Raul Vitan a trimis defectuos, mult peste transversală.

În minutul 29, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după ce fundașul central Alexandru Creciunesc a avut o intrare dură în zona de centru a terenului asupra lui Gunie, iar arbitrul băimărean Cristian Codrea i-a acordat direct cartonașul roșu.

Deși au avut om în plus, orădenii nu au reușit să pericliteze până la pauză poarta celor de la Someșul, șutul lui Adrian Popa de la 22 de metri, din minutul 35, fiind reținut de portar, iar incursiunea lui Florin Chitaș din minutul 38 s-a încheiat cu un șut în plasa laterală. Astfel, la pauză tabela de marcaj înregistra egalitate, 0-0.

În repriza a doua CAO s-a dovedit mai incisivă, a încercat să controleze jocul, dar s-a lovit de o echipă arțăgoasă, în fața căreia a avut mult de muncit. Nu au fost multe ocazii în partea secundă, iar prima s-a consemnat în minutul 56, după o lovitură de colț, când Daniel Stan a reluat cu capul din 10 metri, dar mingea a trecut puțin peste poartă.

În cele din urmă eforturile orădenilor au fost răsplătite, în minutul 71, când, după o centrare de pe stânga, Călin Jurj a recentrat, iar Mihai Ion a înscris cu capul din șase metri. După gol, jocul s-a mai deschis, iar orădenii puteau să se distanțeze, dar Gunie, în minutul 80, și Chitaș în minutul imediat următor au ratat această ocazie și partida a fost una aprigă până la final. S-a terminat însă 1-0 pentru CAO, care a cucerit trei puncte importante, puncte care o detașează pe formația orădeană la șase lungimi de ocupanta poziției a III-a, Lotus Băile Felix, formație care a pierdut sâmbătă cu 0-3 la Baia Mare.

Declaraţie Florin Fărcaş, antrenor principal CAO 1910 Oradea:„A fost o victorie grea, o victorie muncită, dar așa sunt frumoase victoriile, muncite și cu depuneri de efort permanent. Sigur că a fost un joc sub presiune pentru noi, pentru că venisem după două înfrângeri. Aveam o anumită frică de acest joc, pentru că era partida care putea să ne țină în lupta pentru baraj. A fost o victorie muncită, dar meritată, pentru că ne-am creat trei-patru ocazii mari de gol, dar lipsa de inspirație și concentrare a făcut ca să nu deschidem scorul mai repede, pentru că atunci, cu siguranță, jocul era altfel”.  

CAO 1910 Oradea – Someșul Dej 1-0 (0-0)
A marcat: Mihai Ion (min. 71)
CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș (min. 20 D. Lupșe), D. Stan, M. Kovacs – D. Cîrjan, R. Gunie – A. Gheorghiţă (min. 58 D. Marina), Ad. Popa (min. 58 M. Ion), Fl. Chitaș (min. 82 R. Ardelean) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș
Someșul: A. Toderean – M. Maxin (min. 65 Al. Papp), P. Chiș, E. Negru, Al. Creciunesc, D. Ciurcui (min. 85 D. Bolenyi), D. Mureșan, R. Suciu (min. 31 Sz. Kovacs), R. Vitan, Ad. Rad (min. 65 R. Babiciu) și G. Batchabi. Antrenor: Tiberiu Bălan 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.