Campionii de la CSM CSU Oradea au început noul an cu stângul, după ce duminică seara aupierdut meciul disputat pe terenul celor de U-BT Cluj-Napoca

32

Campionii de la CSM CSU Oradea au început noul an cu stângul, după ce duminică seara aupierdut meciul disputat pe terenul celor de U-BT Cluj-Napocadin etapa a 13-a a Ligii Naționale, Grupa valorică A. Gazdele au controlat partida şi s-au impus cu scorul de93-75.

Orădenii au înscris primul coș al partidei, însă formația gazdă a replicat cu o reușită de trei puncte pentru a trece în avantaj. Dragan Zekovic a marcat cu generozitate în primul act pentru CSM, dar echipa clujeană s-a menținut în avantaj. Scorul la prima pauză a fost de 26-18 în favoarea lui U-BT.

Bihorenii au avut câte trei greșeli de echipă atât în primul, cât și în cel de-al –doilea sfert, în timp ce gazdele au marcat de opt ori de pe semicerc pentru 66% în prima repriză și avea 42 puncte marcate la jumătatea secvenței a 2-a. Totuşi, K. Richard a marcat pe câteva acțiuni succesive, iar apărarea CSM-ului aînceput să se ridice la un nivel mai bun în ultimele 2-3 minute ale reprizei, scorul la jumătatea partidei devenind 47-36 pentru gazde.

Repriza secondă a demarat sub semnul echilibrului, lucru ce nu a fost deloc în avantajul roș-albaștrilor. Oradea a alternat momentele bune cu cele modeste și în aceste condiții a fost imposibilă revenirea la mai puțin de zece puncte pe tabela de marcaj. Formația din Cluj-Napoca a reușit să se mențină în control, iar scorul cu zece minute înainte de final a fost 71-55.

Ultimul sfert nu a adus o îmbunătăţire vădită în jocul „roș-albaștrilor”, care au avut probleme în ambele faze ale jocului, iar banca orădeană a fost sancționată cu greșeli tehnice, în urma cărora diferența a crescut la 19 puncte în minutul 33 al partidei. Totuşi, la final tabela a înregistrat victoria la 15 puncte a clujenilor, cu 93-75.

Principalii marcatori ai CSM-ului orădean au fost în acest meci D. Zekovic, autor a 23 puncte, şi K. Richard, cu 21 de puncte.

În urma înfrângerii, campioana en-titre are 21 de puncte şi ocupă în continuare locul IV. 

Florin Mihalca