Bihoreanca Bianca Bene printre cei mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă

110
Bianca Benea

Sportiva bihoreană Bianca Benea, legitimată la CSM LPS Oradea, se numără printre cei mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă pe anul 2016. Ea a fost premiată, astfel, pentru medalia de bronz obținută la Campionatul European de cadeți în proba de spadă pe echipe feminin.

 

Antrenată de către Nicolae Ille, Bianca a făcut echipă cu Alexandra Predescu, Zsuzsa Schlier și Denisa Barosan, iar acest rezultat a fost obținut în cadrul Campionatului European de Scrimă pentru cadeți și juniori, care s-a desfășurat la Novi Sad, în Serbia.

Medalia de bronz obținută de această echipă a fost premiată alături de performanțele obținute de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice (medaliată cu aur), respectiv de echipa de sabie masculin, de cea ce floretă masculin, precum și cea de floretă feminin.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat la Palatul Elisabeta, din Capitală, iar la eveniment a participat și Mihai Covaliu, noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Florin Mihalca

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.