Baschetbaliștii echipei CSM CSU Oradea au făcut un meci foarte bun în fața propriilor suporteri

82

Baschetbaliștii echipei campioane CSM CSU Oradea au făcut un meci foarte bun miercuri seară și au obținut, în fața propriilor suporteri, prima victorie din ediția din acest an a FIBA Europe Cup.

La Arena Antonio Alexe, elevii antrenorului Cristian Achim au primit replica formației turce Sakarya BSB, pe care au reușit s-o învingă la o diferență de două puncte, cu scorul de 86-84, după ce coșul victoriei a fost marcat de Kris Richard în ultima secundă.

Evoluând cu ambiție și determinare, „roș-albaștrii” au început bine jocul și și-auadjudecat primul sfert cu scorul de 19-14. Evoluția bună a lor a continuat și-n secvenţa secundă, când chiar s-au desprins şi mai tare pe tabelă, ajungând să conducă la o diferenţă cu 11 puncte, la jumătatea confruntării, scor40-29.

După pauza mareformația turcă a încercat să revină și s-a apropiat pe tabelă de adversar, după ce a înscris 29 de puncte, față de 25 ale orădenilor în sfertul IIIastfel, în ultima pauză tot orădenii conduceau, dar cu scorul de 65-58.

Ultimele zece minute au devenit, în acest context, foarte disputate. Oaspeții au început mai bine ultimul sfert, au marcat 9 puncte, fără să primească vreunul şi, când mai erau 7minute de joc, au preluat conducerea, cu 67-65. Apoi, s-a mers cap la cap, cu cele douăformații succedându-se la conducere. Cu 5 secunde înainte de final, turcii au restabilit egalitatea, la 84, grație unui coș de trei puncte înscris de Toney Douglas, un jucător care a evoluat timp de 8 sezoane în NBA. Imediat, antrenorul Cristian Achim a cerut time-out, iar la reluare, chiar în ultima secundă, Kris Richard a înscris de două puncte şi a adus victoriacu 86-84, un succes îndelung aplaudat de publicul orădean.

“Categoric, a fost o victorie de care aveam nevoie ca de aer, din toate punctele de vedere. Mă bucur foarte tare că a venit în faţa unei formaţii ca Sakarya, echipa care etapa trecută a învins la Anadolu Efes Istanbul, o  formaţiile de top din Euroligă, şi care a câştigat pe terenul nemţilor acum o săptămână.Mă bucur, de asemenea, foarte tare, pentru revenirea lui Denison, care, după cum se vede, are un impact pozitiv asupra echipei, chiar şi după o perioadă atât de lungă. Am reuşit multe lucruri bune în acest joc”, a declarat, la final, şi tehnicianul Cristian Achim.

Principalul marcator de la CSM CSU a fost de această dată Richard, autor a 26 de puncte. L-au urmat Watson, cu 17, Denison, cu 15, Pasalic, cu 11 puncte, Ginyard, cu 7, Valeika, cu 6, Kariniauskas şi Lazar, cu câte 2 puncte.

De la Sakarya, Etou a fost cel mai eficace, cu 26 de puncte.

Florin Mihalca

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.