Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au învins formația Szedeak Szeged

55

CSM CSU Oradea s-a reîntâlnit cu suporterii în cursul serii de sâmbătă, când campioana României a primit vizita lui Szedeak Szeged într-o partidă de pregătire, desfășurată la Arena Antonio Alexe. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 71-56. Pe sferturi: 19-14, 14-15, 21-11, 17-16.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au început mai bine, instalându-se la conducere și menținându-se în avantaj pe tot parcursul primei secvențe. Au fost alternate momentele reușite cu cele mai puțin inspirate. Antrenorii CSM-ului au rotit zece jucători pe parcursul primei secvențe, aceasta încheindu-se cu scorul de 19-14 în favoarea gazdelor.

Pe parcursul ultimelor zece minute de joc ambele echipe au intrat mai adânc în rotație. Oradea a jucat finalul cu Reljic și Meluț în teren. De altfel, preocuparea staff-ului tehnic al bihorenilor a fost să controleze distribuția minutelor pentru componenții echipei.

Aaron Broussard a avut 13 puncte, 3 pase decisive, Giordan Watson a adăugat 12 puncte, 7 pase decisive, Kris Richard și Dragan Zekovic au avut câte 9 puncte, iar Cătălin Baciu a terminat cu 8 puncte, 7 recuperări.

Pe de altă parte, spre deosebire de primul meci din presezon, CSM-ul a jucat ghidându-se după regulamentul din cupele europene, acolo unde nu există restricții în ceea ce privește numărul de jucători străini prezenți în același timp pe parchet, respectiv limita de vârstă a autohtonilor. Acest lucru se datorează și faptului că Tudor Fometescu, accidentat, nu a evoluat în această partidă. În schimb, absenți la partida de la Debrecen, Sean Barnette și Pavle Reljic au evoluat în această partidă.

CSM CSU Oradea urmează să se deplaseze în Serbia. Roș-albaștrii vor disputa două partide în compania unor echipe din primul eșalon al acestei țări, după care se vor întoarce acasă unde vor încheia seria jocurilor de verificare la turneul memorial Antonio Alexe. Vom reveni cu programul exact pe parcursul următoarelor zile.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.