Ambele formaţii bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea, şi-au câştigat jocurile pe care le-au susţinut vineri după-amiază

205

Ambele formaţii bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea, şi-au câştigat jocurile pe care le-au susţinut vineri după-amiază, în cadrul celei de-a treia etape.

Jucătorii de la CSC Sânmartin, pregătiţi de antrenorul Călin Cheregi au obţinut primul succes din campionatul diviziei a III-a, după ce au dispus cu scor clar, de 3-0, de echipa clujeană Sănătatea.

Meciul, care s-a disputat la Sântion, consemna la pauză scor egal, 0-0, însă în partea a doua, bihorenii s-au desprins, graţie unui hattrick reuşit de atacantul Sergiu Pop, cel care a înscris în minutele 61, 80 şi 87.

În minutul 80, Pop a marcat din penalty, după o lovitură de pedeapsă scoasă de debutantul de la CSC Sânmartin, Vancea.

Prin prisma acestui rezultat, formaţia din Sânmartin a urcat până pe poziţia a 7-a a clasamentului, cu 4 puncte.

Liderul clasamentului în Seria a V-a, după două etape, Luceafărul Oradea a evoluat în deplasare, la Turda, unde a reuşit să câştige, la limită, cu 1-0, pe terenul celor de la Sticla Arieşul. Şi aici în prima repriză nu s-a înscris deloc, golul victoriei formaţiei pregătite de antrenorul Dragoş Militaru survenind către final, în minutul 83, când a înscris atacantul George Paraschiv.

Cu acest succes, Luceafărul rămâne cu punctaj maxim şi şi-a consolidat prima poziţie în clasament.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua acasă, cu Fotbal Comuna Recea, iar CSC Sânmartin în deplasare, la Alba Iulia, cu Unirea 1924.

 
Florin Mihalca
Jurnalist la Radio Transilvania, Bihoreanul și AlesdOnline, absolvent a trei facultăți (Științe Politice, Jurnalism și Drept), Florin are o experiență de peste 20 de ani in presă, după ce a debutat 1997 la Radio Transilvania ca redactor sportiv. De-a lungul carierei, a mai colaborat cu Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Timișoara, TVS Oradea, Informația de Vest și Șapte Seri. Deși în prezent este un jurnalist generalist, pasiunea sa e sportul, de-a lungul timpului fiind implicat și la cluburi precum FC Bihor sau Liberty Salonta. Este și un cunoscut prezentator al evenimentelor sportive din Bihor.