Nouă conducere în Organizația Femeilor Liberale Oradea

1372

Miercuri, 29 iunie 2022, au avut loc alegerile pentru noul birou politic local al Organizației Femeilor Liberale din municipiul Oradea. Evenimentul a reunit peste 100 de femei liberale din municipiu, care și-au ales noua conducere a biroului, dar și componența acestuia. 

 

Pentru poziția de președinte a fost aleasă Arina Moș, vicepreședinte al PNL în Biroul politic județean al PNL Bihor, și totodată viceprimar al municipiului Oradea. Alături de ea, Ligia Oala și Camelia Buhaș au fost alese în pozițiile de prim-vicepreședinți în biroul organizației. De profesie jurist, Ligia Oala este actualul director de cabinet al Cancelariei Instituției Prefectului din județul Bihor. Medic legist și consilier local PNL la Primăria nunicipiului Oradea, Camelia Buhaș, după 5 ani la conducerea OFL Oradea, a predat ștafeta Arinei Moș. 

În cadrul evenimentului au participat Ilie Bolojan, președinte al PNL Bihor și președinte al Consiliului Județean Bihor, Florin Birta, președinte al PNL Oradea și primar al municipiului Oradea, precum și Florica Cherecheș, actual președinte al Organizației Femeilor Liberale din România. Înainte de începerea procesului de votare fiecare dintre cei amintiți au transmis câte un mesaj de susținere pentru organizație, în timp ce, Camelia Buhaș și-a prezentat raportul de activitate din mandatul în funcția de președinte pentru perioada 2017-2022. 

”Nu este atât de importantă cota de gen într-o societate care tinde către dezvoltare, cât sunt de importante: cota de competență, cota de responsabilitate și cota de muncă în echipă. Acestea sunt coordonatele care ar trebui să ghideze fiecare organizație politică”, a precizat Ilie Bolojan la deschiderea evenimentului. Acesta a ținut să le mulțumească femeilor liberale pentru susținerea politică dovedită în ultimii ani, dar și pentru spiritul de echipă manifestat prin prezență și implicare. 

Doamna Moș are întreaga mea susținere având învedere atât competențele sale administrative și profesionalefiindu-mi un sprijin în Primăria municipiului Oradea, cât șicele politiceprin implicarea din calitatea de simplu membrupână la funcția de vicepreședinte al PNL Bihor”, a declarat dl Florin Birta.

Din capul locului spun că nu îmi propun să conduc această organizație doar de dragul unei funcții în plus. Nu simt nevoia unei noi titulaturi la rever. Îmi doresc să fiu înconjurată, în OFL, de femei serioase, puternice, cu realizări profesionale, hotărâte să schimbe ceva în jurul lorO organizație care își stabilește obiective clare și le îndeplinește, fără să caute alibiuri. În anii ce vin, avem nevoie de evenimente care sa ne unească, de inițiative multiple care să stimuleze un cadru cât mai larg de participare, deoarece OFL nu poate fi o organizație cu circuit închis.

Țin ca OFL să devină cadrul în care să se dezvolte femei tinere, femei frumoase, și deștepte, care să primească sprijinul membrelor cu experiență. Extrem de important pentru viitorul acestui partid, avem nevoie de femei lideri pentru PNL.”, a declarat Arina Moș în cadrul prezentăriipropriei candidaturi pentru funcția de președinte a OFL Oradea.

În a doua parte a evenimentului s-a desfășurat procesul electoral. Astfel că, pentru cele 10 locuri de vicepreședinți au candidat 15 femei, în timp ce, pentru cele 15 locuri de membri, au candidat 18 femei liberale. 

Noua componență a biroului politic OFL Oradea este:

Președinte: Arina Patricia Simina Moș

Prim-Vicepreședinți:

Ligia Oala

Camelia Liana Buhaș

Trezorier: Mădălina Cormoș

Vicepreședinți: 

Camelia Dulca

Paula Marian

Ancuța Florina Șchiop

Nicoleta Faur

Ioana Teodora Mocan

Liliana Moșincat

Luminița Vulcu

Anca Popescu

Cristina Ioana Todoran

Simona Martin

Membrii:

Maria Ardeleanu

Mariana Onuțan

Monica Ambro

Ramona Mateaș

Nela Herman

Maria Letea

Ioana Pop Coman

Valeria Ana Trifa

Adriana Farkas

Elena Popa

Cristina Maria Parasca Marc

Alexandra Popa

Mihaela Cecilia Codrea

Liliana Bungău

Mihaela Popoviciu

Secretar General: Alina-Maria Balaj

Secretar General Adjunct:

Loredana Mihăescu

Olivia Popovici

 

Urmărește-ne și pe Google News