Filiala Locală USR Aleșd lansează Biroul cetățeanului

505
sediu USR Aleșd

USR Aleșd vine în ajutorul cetățenilor care iau contact cu diverse probleme în spațiul public al orașului și doresc transmiterea acestora, sub forma unor sesizări, către organele competente.

De multe ori, cetățenii Aleșdului observă anumite probleme care afectează calitatea spațiului public al orașului, probleme pe care simt nevoia să le sesizeze celor care au atribuții în rezolvarea lor, însă fie nu știu exact care sunt aceste instituții, fie nu au datele de contact ale lor sau pur și simplu întâmpină dificultăți în redactarea unei sesizări ori în utilizarea tehnicii moderne de comunicare. De-a lungul timpului au fost semnalate probleme legate de prezența câinilor fără stăpân, prezența cailor printre blocuri, mormane de gunoaie sau lipsa parcărilor.

Pentru a veni în întâmpinarea lor, USR Aleșd pune la dispoziția celor interesați adresa de e-mail: usralesd@gmail.com, unde ne puteți trimite mesaje care conțin informații despre problemele pe care doriți să le sesizați, cu menționarea în titlu a textului ”Pentru Biroul Cetățeanului”. De asemenea, persoanele mai puțin familiarizate cu utilizarea poștei electronice ne pot contacta trimițând un SMS, mesaj WhatsApp sau efectuând un apel la numărul de telefon 0732 355 705. Totodată, putem fi găsiți la sediul nostru din strada 1 Decembrie, nr. 2 etaj 1 în fiecare joi între orele 10:00 – 12:00.

Sebastian Bradea, președinte USR Aleșd: “În ultima perioadă foarte mulți oameni vin alături de noi. Mulți dintre ei cu probleme civice foarte importante pentru aleșdeni. De pildă locuitorii din Peștiș sunt nemulțumiți de modul în care s-a ales să se facă defrișările de pe valea Morii. Petiția demarată pentru salvarea arborilor și stoparea tăierilor de pe valea Morii este prima sesizare care a fost înregistrată la Biroul Cetățeanului. Împreună cu colegii de la USR o să trimitem sesizarea instituțiilor abilitate pentru rezolvarea acestei probleme de mediu.”

Carmen Crișan, vicepreședinte USR Aleșd: ”În fiecare joi între orele 10:00 – 12:00 ne veți găsi la sediul nostru unde împreună o să redactăm sesizări și petiții către primării pentru a încerca să semnalăm problemele identificate de aleșdeni dar și de locuitorii din comunele aflate în proximitatea orașului Aleșd ”

Mihai Șvab, vicepreședinte USR Bihor: ”Demersul colegilor noștri din filiala locală USR Aleșd face parte din proiectul USR Bihor te întreabă, dezbate, îți propune. Scopul acestei campanii de dialog public inițiată de USR Bihor este de a consulta cetățenii orașului, de a dezbate împreună cu aceștia și de a le propune soluții oneste și potrivite pentru problemele cu care se confruntă.”

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.