Biroul Electoral Județean admite plângerea PSD pentru propagandă cu mesaje defăimătoare

398

Întrunit în ședință azi, 20 noiembrie, Biroul Electoral de Circumscripție nr.5 Bihor a supus analizei contestația depusă de Partidul Social Democrat (PSD) Filiala Bihor cu privire la materialul electoral postat de Partidul Pro România în mediul online care conține imaginea mai multor politicieni de la PSD și PNL cu mesajul ”Lașii și fricoșii Bihorului”.

În urma votului membrilor biroului s-a decis, cu majoritate, admiterea contestației în sensul obligării partidului Pro România să înlăture din toate mediile de difuzare materialul de propagandă electorală defăimător la adresa PSD și trimiterea deciziei la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru stabilirea răspunderii contravenționale.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării la Biroul Electoral Central, iar ulterior, în termen de cel mult 48 de ore de la data rămânerii definitive, decizia va trebui dusă la îndeplinire conform art.80 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.