Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ungaria și Germania intră în zona galbenă

1198
Vama Borș

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 95 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Modificări survenite:

  • în zona roșie au intrat: Olanda, Federația Rusa, Insulele Feroe și Guernsey;
  • în zona galbenă au intrat:
    • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda;
    • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania și Botswana;
  • în zona verde au intrat: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks și Caicos.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista intră în vigoare în 31 octombrie, la ora 0.00.

Anexa-la-HCNSU-nr.-95-din-29.10.2021

Numărul de cazuri noi din România se menține la nivel ridicat

Așa cum am precizat deja, România este în scenariul roșu. De altfel, țara noastră este în topul mondial în ceea ce privește numărul deceselor zilnice provocate de Sars-CoV-2.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.474 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 481 decese dintre care 1 anterior”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.