Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Carantină obligatorie pentru cei care sosesc în România din aceste țări

19568
Vama Borș
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la venirea în România.

CNSU a adoptat vineri Hotărârea nr.21 din 02 aprilie 2021, prin care a actualizat lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă se regăsesc ţări ca Bulgaria, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Belgia, Republica Moldova sau Polonia. Din listă a fost scoasă Slovacia, însă a fost introdusă Turcia.

La sosirea în țară din următoarele state se impune carantină pentru o perioadă de 14 zile:

lista-zone

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile.

Pentru călătorii care nu au făcut testul și vin în țară cu mijloace proprii, carantina durează 14 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.