Bugetarii vor primi, începând cu 1 ianuarie 2019, două salarii minime pe economie, ca indemnizaţie de hrană

842
 

Anunțul a fost făcut vineri, 21 decembrie, la Palatul Victoria, de către ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană. Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019″, a spus Teodorovici.

Acordarea indemnizatiei de hrana este prevazuta in Legea 15/2018 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. În prezent, mulți angajați de la stat primeau deja bonuri de masă în valoare de 15 lei pe zi. Astfel, într-o lună cu 20 zile lucrătoare ei primeau bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

De asemenea, mai reamintim că tot de la 1 ianuarie 2019 salariul minim brut pe țară va crește la 2.080 de lei, fapt ce duce implicit și la o creștere a indemnizației de hrană anuală la 4.160 de lei, adică de 346 de lei pe lună.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.