11 țări au intrat în zona roșie pe lista de risc epidemiologic ridicat

4972

Peste zece țări au intrat în zona roșie pe lista de risc epidemiologic ridicat, potrivit deciziei luată joi seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Noua listă intră în vigoare în 5 septembrie, la ora 00.00.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în zona roșie au intrat Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, precum și Suriname și Brunei Darussalam.

În zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței, Spania, Liechtenstein și Maroc, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite.

În zona verde au intrat Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Lista a țărilor cu risc:

aD04NWJjODE0NWEwZjg1OTQ1NDhjZDRlZWY2MDYzOGVhNw

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.