”Zilele Culturii Slovace din Bihor”

454

Vineri, în data de 02.09.2016 începând cu orele 17.00 la Consulatul onorific al Slovaciei în Cetatea Oradea cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace va debuta evenimentul.

 

Programul evenimentelor culturale va continua sâmbătă,  începând la  cu orele 15.30, Slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.

Seara va continua cu un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentate de: ansamblele  folclorice ”Cerovina” din Valea Cerului, ”Datelinka” din Vărzari, ”Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, ”Varadan” din Oradea și ”Fialka” din Mădăras.

Partea finală a evenimentelor se va încheia cu o școală de dans susținută de un coregraf din Slovacia.

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Primăria Oradea și Departamentul pentru Slovacii din diaspora în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune vor organiza această acțiune culturală.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.