19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Puhoiul de ape a inundat gospodării şi drumuri comunale din satele bihorene Josani, Varciorog, Hotar şi Urvind (video)

 

Ploaia torenţială de joi după-amiaza a provocat inundaţii în mai multe zone ale judetului Bihor. Mai multe străzi, intersecţii si curti ale oamenilor au fost acoperite de ape.

Cele mai afectate au fost localitatile Hotar, Josani, Urvind, Lugasu de Jos, ploaia abundentă a făcut ca sistemul de canalizare să nu poată prelua întreaga cantitate de apă.

Pe reţelele sociale au fost postate imagini care arată că apele au acoperit porţiuni de străzi şi în alte zone, circulaţia auto a fost oprită din cauza apei de pe carosabil in localitatea Urvind. In zonele afectate de inundaţii nu au fost semnalate victime.

Pompierii Stației Aleșd acționează în cele trei localități (Vârciorog, Urvind și Hotar) pentru decolmatarea șanțurilor, rigolelor și podețelor pentru a facilita scurgerea apei și evacuarea acesteia din gospodării.

Apa a ajuns şi pe E60 în zona comunei Lugaşu de Jos, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate. Bazinele hidrografice Crişul Negru şi Crişul Repede sunt sub avertizare de cod galben de inundaţii până vineri, la ora 7.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,738FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI