Drum modernizat între Dobrești și Vârciorog

2425

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului dintre localitățile Dobrești și Vârciorog sunt aproape de finalizare. Vicepreședinte Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, împreună cu colegi de la Direcția Tehnică din cadrul Consiliului Județean, proiectant, firma responsabilă de lucrări, dirigintele de șantier și primarul comunei Dobrești, Florin Copos, au fost în teren pentru a verifica lucrările.

Constructorul realizează acum ultimele lucrări de detaliu, astfel încât, în zilele următoare, se va face recepția.

Sectorul de drum modernizat are o lungime de 16,56 km. Înainte de reabilitare, partea carosabilă era la nivel de piatră. Constructorul a realizat 6 podețe noi, a consolidat alte 7, iar de-a lungul drumului, în mai multe zone, au fost realizate lucrări de artă, ziduri de sprijin din beton, gabioane și amenajare torenți. Drumul străbate o zonă montană, astfel că sunt mai multe porțiunide serpentine, cu pante de înclinație variabilă. 

Proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 767 Dobrești – Vârciorog, Sector de la km10+940 la 27+500” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L. 1). Valoarea lucrărilor este de 32 422 400,24 de lei.

Firma care execută lucrările este SC Carier SRL Marghita.

Ordinul de începere al lucrărilor s-a dat în 18.06.2018.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.