Video | Parada de 1 Decembrie de la Vadu Crișului

304
Parada de 1 Decembrie de la Vadu Crișului-800x450
Foto © AlesdOnline

Peste 200 de cetățeni ai comunei Vadu Crisului au fost prezenți duminică, 2 decembrie, zi de sărbătoare la troița din centrul localității pentru a sărbători Ziua Națională a României.

Parada militară, depunerile de coroane au făcut parte din evenimentul organizat de Primăria Vadu Crișului, Biserica Ortodoxă și Garnizoana Oradea. Duminica la prânz ceremonia a început cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă urmat de intonarea Imnului Național al României. Slujba religioasă a fost oficiată de preoții Mititean Sorin și Mititean Florin. În cadrul programului artistic cei prezenți au putut asculta melodii patriotice interpretată la taragot de către elevul Bodea Dragoș, iar corul bisericii ortodoxe a cântat cântece potrivite evenimentului.

A urmat apoi festivitatea de depunere de coroane la troița ridicată în cinstea eroilor căzuți în cele două războaie mondiale. După reprezentanții primăriei și al Consiliului Local au depus coroane reprezentanții Bisericii Ortodoxe, al Colegiului Tehnic Vadu Crișului, Garnizoanei Oradea, Jandarmeriei Bihor, al partidelor PNL, ALDE, UDMR, PRO România, PSD și Patrioti din comuna Vadu Crisului.

Evenimentul s-a terminat cu defilarea gărzii de onoare și onorul muzicii militare.