Vadu Crişului, Şuncuiuş şi Brusturi în SCENARIUL ROȘU! În Aleșd, incidenţa cazurilor a scazut la 1,59 la mia de locuitori

6219
Smurd ambulanta

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri, lista zonelor din Bihor în care, din cauza pandemiei, se impun restricţii în activitatea HoReCa, de cultură şi de divertisment.

Potrivit acesteia, 9 unităţi administrativ-teritoriale au o incidenţă a cazurilor Covid cumulate pe ultimele 14 zile mai mare de 3 la 1.000 de locuitori. Localitatile sunt: Lazuri de Beiuş (5,59), Chişlaz (5,29), Vadu Crişului (4,99), Sântandrei (4,17), Pocola (3,97), Şuncuiuş (3,57), Câmpani (3,36), Brusturi (3,35) şi Abram (3,27).

Restricțiile aplicate localităților aflate în scenariul roșu se referă la interzicerea activității cu publicul a localurilor în interior, cu precizarea că este permisă livrearea la domiciliu, sau prepararea în regim de catering. Alte restricții vizează domeniul cultural, și instituțiile de spectacole, concerte. Activitatea operatorilor economici în spații închise în domeniul piscinelor, locurilor de joacă și sălilor de noroc este interzisă.

În alte 31 de UAT-uri, activităţile mai sus enumerate se pot desfăşura în spaţii interioare, dar fără a se depăşi 30% din capacitatea maximă a acestora.

Lista cuprinde localitățile: Oradea, Uileacu de Beiuş, Nucet, Măgeşti, Copăcel, Borod, Paleu, Toboliu, Lunca, Ceica, Mădăras, Nojorid, Vârciorog, Cherechiu, Beiuş, Drăgăneşti, Oşorhei, Şoimi, Bulz, Săcădat, Sânmartin, Ştei, Şinteu, Remetea, Sâniob, Cărpinet, Sânnicolau Român, Abrămuţ, Aleşd, Marghita şi Boianu Mare. 

Măsurile adoptate în cadrul Hotărârii CJSU nr. 4/2021 se aplică începând cu data 16 ianuarie, ora 00.00.

Aici puteți parcurge integral Hotărârea CJSU nr. 4/2021:

[embeddoc url=”https://www.alesdonline.ro/wp-content/uploads/2021/01/HCJSU_-nr.4_HORECA-_IAN-_15.01.2021.pdf” viewer=”google”]
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.