15.3 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Vadu Crișului participă la proiectul “VOLUNTARI 112”

Urmărește-ne și pe Google News

Vineri, 16 septembrie 2022, la orele 10 a avut loc la Centrul de Pompieri din Diosig lansarea proiectului “VOLUNTARI 112 “, in organizarea Asociatiei Pentru Promovarea Afacerilor in Romania. La eveniment au fost prezenti reprezentantii celor 14 unitati administrative, care sant parteneri in cadrul proiectului, printre ei si ing.Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crisului.

- Publicitate -

Proiectul “VOLUNTARI 112” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020. Obiectivele generale au fost prezentate de catre Kiss Sandor Elek, managerul de proiect. Am aflat, ca printre obiective sant: realizarea unui sistem de informare eficienta si coordonata intre serviciile voluntare din judetul Bihor; imbunatatirea competentelor si cunostintelor pompierilor voluntari, pentru imbunatatirea gestionarii dezastrelor din judet. Proiectul va initia cooperarea intre unitatile voluntare pentru situatii de urgenta din cele 14 comune/orase, cu care APAAR a semnat parteneriat pentru dezvoltare locala.

Partenerii in proiect sant: comunele Auseu, Biharia, Buduslau, Cherechiu, Diosig, Holod, Lugasu de Jos, Rosiori, Salaca, Saniuob, Tamaseu, Tarcea, Vadu Crisului si orasul Sacueni. In cadrul proiectului vor  derula doua tipuri de cursuri: de servant pompier si prim ajutor. Vor fi instruite gratuit 200 de persoane, (100 servanti pompieri si 100 de prim ajutor) din UAT-rile participante in program. Valoarea totala al proiectului este 424.481,60 RON. Cei prezenti au fost salutati si de catre Attila Mados, primarul comunei Diosig, apoi a urmat un curs de prim ajutor si cei prezenti au vizitat Centrul de Pompieri din Diosig, realizat in anul 2019 din fonduri europene.

În Vadu Crisului sunt așteptate persoane care doresc ca sa se inscrie la cele două cursuri. Persoana de contact: Hasas Ioan, viceprimar, mobil: 0751514293

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI