27.2 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Vadu Crișului. Adio, frumosi ani de liceu!

Pe 6 iunie, a sunat clopoțelul pentru ultima oară pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic din Vadu Crisului, care și-au luat la revedere de la cei mai frumoși ani, de la școala în care au invătat, de la profesori și colegi. În uralele și sub arcada de flori realizată de colegii lor din clasele a XI-a, elevii îmbrăcați în verde sau in albastru s-au îndreptat emoționați spre platoul din curtea scolii, locul evenimentului, în acordurile melodiilor ,,Gaudeamus igitur” și ,,Ani de liceu”. Alaturi de cadrele didactice, parinti, bunici si copii la eveniment a fost prezent si conducerea comunei, primarul Cosma Dorel si viceprimarul Ioan Hasas.

„O educație bună este izvorul întregului bine în lume”, spunea Immanuel Kant. Pentru ca o școală bună te învață să studiezi cu răbdare, să-ți însușești cunoștințe și deprinderi, să colaborezi cu alții. Evenimentul de joi a fost deschis de catre directorul instituției de învățământ, prof.Malai Florin Olimpiu.”Astazi, ne aflam impreuna pentru a sarbatori un moment deosebit in viata fiecaruia dintre voi, dragi elevi, a spus in deschidere Malai, apoi a continuat astfel: “este ziua in care va luati ramas bun de la anii de liceu si va pregatiti sa pasiti intr-o noua etapa a vietii voastre.In aceasta zi deosebita, vreau sa va transmit un mesaj important: aveti curajul sa visati, sa va urmati pasiunile si sa nu renuntati niciodata la cea ce va doriti cu adevarat.Viata este plina de oportunitati si provocari,iar succesul nu este intotdeauna masurat in relizari materiale, ci in felul in care reusiti sa va pastrati integritatea, compasiunea si dorinta de a face bine.” 

Primarul Cosma Dorel a felicitat absolventii și le-a urat succes la examene și pe drumul pe care îl vor alege în viață.” Sa nu uitati niciodata Colegiul Tehnic din Vadu Crisului, care oricand va asteapta”, a mai zis printre altele edilul comunei. Directorul adjunct al scolii, prof. Maier Zoltan in discursul sau a spus printre altele: “În primul rând, doresc să vă felicit, dragi elevi, pentru munca voastră neobosită și pentru determinarea de care ați dat dovadă. În mod special, vreau să mă adresez elevilor din clasa a XII-a. Voi ați ajuns la finalul unui capitol important din viața voastră și vă pregătiți să faceți față examenului de Bacalaureat. Vă doresc mult succes și sunt sigur că veți trece cu brio acest test, demonstrând cunoștințele și abilitățile acumulate pe parcursul anilor de studiu.Acest an școlar a fost unul deosebit, marcat de proiecte și investiții semnificative, care au transformat experiența noastră educațională. Datorită proiectelor depuse, am beneficiat de fonduri de peste 1.000.000 de lei. Aceste resurse au fost folosite pentru a aduce îmbunătățiri esențiale infrastructurii școlare și pentru a oferi elevilor noștri cele mai bune condiții de învățare. Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără sprijinul neprețuit al Primăriei și al Consiliului Local”.

Profesoara Bradea Otilia, diriginta clasei de filologie a facut o scurta analiza: clasa mea, la statutul “moral” copii cu un suflet mare, inteligenti,capabili de lucruri marete, darnici, implicate in activitatile caritabile. La statutul “psihologic” a-ti fost prinsi intre doua forte, pe de o parte dorinta de a ramane elevi cuminti, care sa nu supere diriginta; dar pe de alta parte a-ti fost manati si de o alta forta, acea de a fi voi insine, tineri, sa impingeti lucrurile pana la limita.

Clipele frumoase petrecute impreuna au fost multumite si de catre prof.Pali Margareta, diriginta clasei cu profil economic. In cadrul evenimentului au fost citite pentru ultima oara cataloagele claselor XII E. si XII F., au fost premiati cei mai buni elevi (patru absolventi au avut nota 10) si au luat cuvantul reprezentantii anilor terminali (Pali Andrea si Juhasz Patricia), precum si reprezentantul clasei a XI.  

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,716FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI